28 Şubat Darbesi Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak geçti - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Darbesi Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak geçti

28 Şubat Darbesi Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak geçti

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Hatice Yeliz Sipahi, 28 Şubat Darbesi'nin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. Sipahi, darbe sürecinde yaşanan mağduriyetlere değinerek genç kızların üniversitelere başörtüsü ile giremediğini ve gençlerin eğitim haklarından mahkum bırakıldığını hatırlattı. Ayrıca, katsayı adaletsizliğiyle gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önünün kapatıldığını ve temel hakların engellendiğini ifade etti. Sipahi, Türk milletinin iradesine vurulan her darbeye gereken yanıtı verdiğini ve darbecileri tarihe gömdüğünü vurgulayarak, millet iradesini egemen kılma ve güçlü Türkiye'yi inşa etme mücadelesine kararlılıkla devam ettiklerini belirtti.

28.02.2024 15:30  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Hatice Yeliz Sipahi, 28 Şubat Darbesi'nin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.

Sipahi, yaptığı açıklamada 28 Şubat darbesi sürecinde yaşanan mağduriyetlere değinerek genç kızların üniversitelere başörtüsü ile giremediğini, kılık kıyafetleri nedeniyle gençlerin eğitim haklarından mahkum bırakıldığını hatırlattı.

Katsayı adaletsizliğiyle gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önü kapatıldığını kaydeden Sipahi, "Kamu görevlileri eşleri başörtülü olduğu için fişlendi. Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları engellendi." diye konuştu.

Türk milletinin iradesine vurulan her darbeye gereken yanıtı verdiğini ve darbecileri tarihe gömdüğünü vurgulayan Sipahi, "Milletimizden aldığımız güç ve tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet iradesini egemen kılma, büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla yürüyor, 21 yıldır her şartta ve koşulda darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Darbesi Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement