3. Soli Güneş Festivali - Son Dakika
Güncel

3. Soli Güneş Festivali

3. Soli Güneş Festivali

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ve Makine Mühendisler Odası Mersin Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen '3.Soli Güneş Festivali' kapsamında ünlü şarkıcı Kıraç, sevenleri ile buluştu.

28.06.2012 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ve Makine Mühendisler Odası Mersin Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen '3. Soli Güneş Festivali' kapsamında ünlü şarkıcı Kıraç, sevenleri ile buluştu.

Geçen hafta yapılması planlanan eğlence programları, Hakkari'de hain saldırıda 8 askerin şehit olması nedeniyle ertelenmişti. Ertelenen eğlence programları Viranşehir'de bulunan Soli Pompeiopolis antik kent limanında düzenlenen Kıraç konseriyle başladı. Konsere, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile eşi Mualla Yıldırım, Makine Mühendisleri Mersin Şubesi Başkanı Alper Turna ve yüzlerce vatandaş katıldı. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, artık sözün bittiği yerde olduklarını, festivalin eğlence bölümünün başlaması gerektiğini söyledi. Bu yıl Güneş Festivali'nin 3.'sünü düzenlediklerini hatırlatan Yıldırım, "Biz bir ruhla yola çıktık ve o ruhla yola devam ediyoruz. Ama bir şeyleri sınayarak, deneyerek öğrenmeye çalışıyoruz. Her geçen yıl yenisini yaparken geçmiş yıllarda yaptığımız yanlışları yapmamaya özen gösteriyoruz. Bugün nereye baksam vatandaşları görüyorum. Mezitli'nin ayrıcalığını görüyorum. Biz belediye olarak sizlere her zaman hizmetinizde olmaya devam edeceğiz. Görüyoruz ki sizlere ne kadar hizmet edersek edelim, ne kadar hizmet sunarsak sunalım siz çok daha fazlasına layıksınız. Sizlerle el ele, omuz omuza olduğumuz sürece bunları başaracağız" dedi.

Bu festivaldeki amaçlarının binlerce yıldan bu yana insanlıktan uzak, tarihi kaynak olan Soli Pompeiopolis'i ortaya çıkarmak olduğunun altını çizen Yıldırım, "12 yıldan bu yana Soli Pompeiopolis'de kazılar yapılıyor. Bu yılda 2 Temmuz'da kazılar başlıyor. Vatandaşlarımız bu kazılara manevi destek vermek amacıyla sütunlu yolda yapılacak kazılara uğrayarak kazı yapan değerli hocalarımıza 'merhaba', 'kolay gelsin' demelerini istiyorum. Bu sözlerin bile onlar için çok önemli olduğunu biliyorum. O nedenle burada gösterdiğiniz coşkuyu, ilgiyi orada da göstermenizi istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye 'Karakaş Gözlerin Elmas' şarkısını seslendirerek çıkan Kıraç, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Gece boyunca birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Kıraç'a yaklaşık 2 bin kişi de zaman zaman eşlik etti. Konser sonuna doğru gençler konserin yapıldığı platformun önüne gelerek, Kıraç'a sevgi gösterisinde bulundular. Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ın da gençlerin arasına karışarak Kıraç'ın şarkılarına eşlik etmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

Kıraç, konseri sırasında yaptığı kısa konuşmada, Türk insanının tarihine çok duyarlı olmadığını, Mezitli'de bu tarihlerden bir tanesi olan Soli Pompeiopolis'in bulunduğunu dile getirdi. Kıraç, insanların bu tarihi yerlere, mekanlara sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, Mersinlileri bu tarihi yerleri korumaya, sahip çıkmaya davet etti. Konser sonunda Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, şarkıcı Kıraç'a teşekkür ederek, çiçek takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3. Soli Güneş Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement