40 Sabah 40 Cami Projesi Eyüp Sultan Camiinde taçlandırıldı - Son Dakika
Güncel

40 Sabah 40 Cami Projesi Eyüp Sultan Camiinde taçlandırıldı

40 Sabah 40 Cami Projesi Eyüp Sultan Camiinde taçlandırıldı

Sındırgı Anadolu İmam hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen 40 sabah 40 namaz projesi kapsamında gençler 40 gün boyunca merkez ve kırsal mahalleler ve çevre ilçelerde farklı camilerde sabah namazını eda etti.

19.12.2016 15:55  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namaz sonrasında mahalle sakinlerinin ve hayırsever vatandaşların ikramları ile kahvaltılarını yapan gençler insanlarla kaynaşmanın mutluluğunu yaşadı. 40 gün boyunca 40 hadis ezberleyen öğrencilerin bilgilerini de arttırdı.
Cami cemaatlerinin de memnuniyetle karşıladığı proje ile gençler vatandaşların takdirini kazandı. Son gün ise Belediyemiz, Hayırsever vatandaşlar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkıları ile sabah namazı İstanbul Eyüp Sultan Camiinde eda edildi. Eyüp Sultan Camii cemaati gençleri takdirle karşıladı. Namaz sonrası şehitlerimiz ve ülkenin bekası için dua eden gençler Kur'an- ı Kerim okuyarak şehitlere gönderdi.

Proje kapsamında ilk kez İstanbul'u görmenin de sevincini yaşayan gençlere Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Gezi aracılığı ile İstanbul Kültür Gezisi armağan etti. Gezi kapsamında Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde İlim Yayma Cemiyeti sponsorluğunda kahvaltıda buluşan gençler, Panorama 1453 müzesi, Akvaryum, Miniatürk, Yerabatan Sarnıcı, Sultan Ahmet ve Ayasofyayı gezdi. İBB Sultan Ahmet Sosyal Tesislerinde yenilen yemek sonrası ilçeye dönen gençler, mutluluklarını belirterek Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'a ve projeye katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiler.

Projeden dolayı okul yönetimi ve öğrencileri tebrik eden ve onları ödüllendiren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Neslimizi iyi yetiştirmek ve imanlı gençler olmasını sağlamak adına bu tür projeler oldukça önemli. Bizler her alanda öğrencilerimize destek oluyoruz. Projenin en güzel yanı ise gençlerin sabah namazı cemaati ile buluştuğu gibi özellikle kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın onları sahiplenerek ikram da bulunmaları samimiyetin göstergesi oldu. Bizlerde gençlerimizi İstanbul'a göndererek projeyi Eyüp Sultan Camiinde taçlandırmalarını sağladık. Namaz sonrasında da mini bir İstanbul turu ile onlara farklı bir atmosfer yaşattık. Gençlerimizin bu tür projelerle her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz."dedi.

Sındırgı Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Himmet Derim ise"40 sabah 40 cami projemizi hayırlısı ile Eyüp Sultan'da taçlandırdık. Proje ile gençlerimizi sabah namazına alıştırmak ve cemaatle buluşturmayı sosyal yönden gelişmelerini hedefledik. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, İlim yayma Cemiyeti, İmam Hatip Derneği ve hayırsever vatandaşlarımız da projemize destek verdi. Gerçekten olumlu bir sonuç aldık. Bunun yanında öğrencilerimiz İstanbul Gezisi ile mutlu oldu, farklı bir atmosferi yaşadı. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek projeleri devam ettireceğiz."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 40 Sabah 40 Cami Projesi Eyüp Sultan Camiinde taçlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement