400 Yıllık Tarihi Hamam, İlk Günkü İhtişamına Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

400 Yıllık Tarihi Hamam, İlk Günkü İhtişamına Kavuşuyor

400 Yıllık Tarihi Hamam, İlk Günkü İhtişamına Kavuşuyor

Büyükşehir Belediyesi, tarihi Hasan Paşa Hamamı´nın ilk günkü ihtişamına kavuşması için yapılan çalışmalarda son safhaya geldi.

14.07.2012 10:42

Bursa´nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Mudanya´nın da tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmak için gece gündüz çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, tarihi Hasan Paşa Hamamı´nın ilk günkü ihtişamına kavuşması için yapılan çalışmalarda son safhaya geldi.

Başkan Altepe, restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tarihi Hasan Paşa Hamamı´nda incelemelerde bulundu. Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Müdürü Aziz Elbas'ın da katıldığı inceleme gezisinde izbe haldeki tarihi hamamın restorasyonu hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, 1650 yılında Osmanlı´nın Mısır Bölge Komutanı Hasan Paşa tarafından yaptırılan 500 metrekare alana kurulu hamam ile çevresindeki 1000 metrekarelik alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldığını söyledi.

Kamulaştırmanın ardından 1500 metrekarelik alanın Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçtiğini ifade eden Başkan Altepe, yapılacak ihalenin ardından restorasyon çalışmalarının start alacağını ve en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti. Başkan Altepe, "Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak adına Osmanlı eserleri başta olmak üzere tüm ilçelerde sürdürdüğümüz restorasyon çalışmalarına, Tarihi Hasan Paşa Hamamı´yla bir yenisini daha ekliyoruz. Tarihi hamam restore edildiğinde, burası Mudanya´nın kalbinin attığı önemli bir kültür merkezi olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mudanya halkına şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Mudanya´nın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte adeta hizmet yağmuruna tutulduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de, Büyükşehir Belediyesi tarafından son 3,5 yılda ilçeye yapılan yatırımların tutarının 100 milyon TL´nin üzerine çıktığını ifade etti. Bu rakamın Mudanya Belediyesi´nin gerçekleştirdiği 20 milyon TL´lik yatırımın dışında olduğunu kaydeden Aktürk, "Yaptığımız yatırımlarla, seçim beyannamemizde verdiğimiz 43 yatırım sözünü şimdiden yerine getirmiş bulunuyoruz.

Bu rakamı 58´e çıkarma yönündeki tüm plan ve programlarımız hazır durumda" şeklinde konuştu. Restorasyon çalışmaları başlatılan Tarihi Hasan Paşa Hamamı gibi Mudanya´da Büyükşehir Belediyesi´nin gerçekleştirdiği 12 büyük yatırımın bulunduğunu kaydeden Aktürk, "Tarihi hal çarşısı, Güzelyalı kent meydanı, modern itfaiye binası ve kapalı yüzme havuzu, toprak üzerinde olan bu yatırımlardan sadece birkaçı. Tarihi Hasan Paşa Hamamı´yla yatırımlarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Bizlere bu hizmetleri layık gören başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe olmak üzere, ekip arkadaşlarına ve Agah Bursalı Bey´e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 400 Yıllık Tarihi Hamam, İlk Günkü İhtişamına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement