5. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı" - Son Dakika
Güncel

5. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı"

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5. düzenlenen "Yapı ve Dekorasyon Fuarı" açıldı.

04.10.2017 15:21

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5. düzenlenen "Yapı ve Dekorasyon Fuarı" açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fuar alanında düzenlenen etkinliğin açılışında, fuarların kentlerin gelişmesi, ekonominin büyümesi noktasında çok önemli olduğuna inandığını kaydetti.

Şehrin geleceğini kısa, orta ve uzun vadede bütün noktalarıyla planlamanın ana görevlerinden biri olduğunu anlatan Çakır, bunlara özel sektörlerin de dahil edildiği zaman ilin çok daha büyütebileceklerini belirtti.

Çakır, ekonomik büyüklüğü yakalamanın kentlerin gelişimi açısından çok önemli olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"İnşaat sektörüne baktığımız zaman bugün ülkemizin en önemli ekonomik anlamda dinamiği. Dolayısıyla Malatyamızda inşaat sektörü çok önemli bir yer tutuyor. Bunun için biz özellikle bu planlamaları dikkate alarak şehrin tek merkezli yapıdan çıkarak bir alt merkezlerin oluşması, bütün semtlerimizin kendi içerisinde gelişimini sağlamak, üst ölçekli planların çalışmalarını çok hızlı bir şekilde yürütüyoruz."

Kentte inşaat sektörünün son yıllarda ciddi bir şekilde kaliteli olarak artış gösterdiğini belirten Çakır, bunun da son derece sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da şehirlerin kalkınmasında fuarların ciddi önem arz ettiğini kaydetti.

Son dönemlerde gerçekleşen fuarların kentte ciddi bir hareketlilik kazandırdığını anlatan Erkoç, şehrin kalkınması için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Çakır ve diğer davetliler tarafından 8 Ekim'e kadar sürecek fuarın açılışı gerçekleştirildi.

5. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement