7 Yaşındaki Esad 72 Yaşındaki Şahsın Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

7 Yaşındaki Esad 72 Yaşındaki Şahsın Böbreğiyle Hayata Tutundu

7 Yaşındaki Esad 72 Yaşındaki Şahsın Böbreğiyle Hayata Tutundu

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki şahsın böbreği nakledilen 7 yaşındaki Esad Oğul Tarhan, yeniden hayata tutundu.

01.11.2012 14:18

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki şahsın böbreği nakledilen 7 yaşındaki Esad Oğul Tarhan, yeniden hayata tutundu.

Doğduğunda idrar yollarında enfeksiyon sonucu böbrek yetmezliği hastalığına yakalanan ve 2 yaşında böbrek nakli için sıraya alınan 7 yaşındaki Esad Oğul Tarhan'a geçtiğimiz yılın kasım ayında 72 yaşında beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbreği nakledildi. Başarılı geçen operasyonun birinci yılında diğer hastalar ve operasyonu yapan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Prof. Dr. Sevgi Mir, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Keskinoğlu ve Uzm. Nida Dinçel'in de katılımıyla Esad Oğul için kutlama yapıldı. Diğer hasta çocuklara da moral olan programda konuşan Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurucusu Prof. Dr. Sevgi Mir, "Esad'ın durumu diğer hastalara da örnek olabilecek nitelikte. Bizler gece gündüz çalışarak, hastalara yoğun ilgi göstererek bir ekip çalışması sonucunda bu başarıları elde ediyoruz. Hastalarımızı mutlu görmemiz hem bizi hem de tüm ekip çalışanlarımızı mutlu etmektedir" dedi.

Bir yaşındaki bebeklere organ nakli yapan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ise, "Organ nakli asla bireyselleştirilmemelidir. Önemli olan o insanın organını bağışlaması ama bu konuda izin verecek olan ailenin de bilgilendirilmesidir. Böylelikle yapılan bağışın önemi ve huzuru aileye anlatılarak bağışların artması sağlanabilir" diye konuştu.

Tıbbın organ nakli konusunda çok geliştiğini de belirten Hoşcoskun, "Organ nakli konusunda yanlış algılar bulunmaktadır. İlla hastaların aynı yaşta olması önemli değildir. Küçük bir böbrek büyük yaştaki hastaya nakledilebilir. Bu durumun tam tersi de olağandır. Sadece beyin ölümü gerçekleşen hastaların değil, ölümü gerçekleşen kişilerin ilk 6 saat içerisinde yaşayan organları alınıp başka hastalara nakledilebilir. Kadavra dediğimiz bu olay sayesinde nakil sırası bekleyen hastaların şifa bulması sağlanmaktadır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 7 Yaşındaki Esad 72 Yaşındaki Şahsın Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement