95 Yaşındaki Fatma Nine'nin Eğitim Aşkı - Son Dakika
Güncel

95 Yaşındaki Fatma Nine'nin Eğitim Aşkı

95 Yaşındaki Fatma Nine\'nin Eğitim Aşkı

Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu beldesinde hayırsever oğlu Mahmut Bıçakçı tarafından yaptırılacak olan okulun temel atma törenine 95 yaşındaki Fatma Bıçakçı da katıldı.

27.06.2012 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu beldesinde hayırsever oğlu Mahmut Bıçakçı tarafından yaptırılacak olan okulun temel atma törenine 95 yaşındaki Fatma Bıçakçı da katıldı.

Okul temel atma töreninde Vali Dr. Recep Kızılcık'ın yanı sıra Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Sürmene Çamburnu Belediye Başkanı Hüseyin Alioğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve davetliler de yer aldı. Sürmene Çamburnu'nda hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılacak okulun temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Kızılcık, "Bugün çok önemli bir müessesenin temelini atmak için burada bulunuyoruz. Bu güzel eserin burada yapılmasında emeği geçen başta Bıçakçı Ailesi olmak üzere hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Mahmut Bıçakçı'nın eğitim aşkına da değinen Vali Kızılcık, "Mahmut Bıçakçı Beyefendinin eğitim aşkının hayat serüveninde ne kadar önemli olduğunu gördük. Maddi imkansızlıklar nedeniyle yüksek eğitimini tamamlayamayarak, İstanbul'da iş hayatını atılmış. İçinde hep okumanın eksikliği olduğu içinde, memleketine bir okul yaptırmaya karar vermiş. Sizlerin ayağınıza okulunuzu getirme kararı almış. Öğrencilerimiz de imkanlar varken eğitimlerini almalılar" diye konuştu.

İşadamı Mahmut Bıçakçı da memleketine bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Yüksekokul tahsilimi yapamadım. O yüzden bir okul yaptırarak, bu eksikliği gidermek istedim. İstanbul'da okul yaptırmam için bana yetkililerden istek geldi. Ben memleketimde okul yaptırmaya karar verdim"

ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından okulun temelini Vali Kızılcık, hayırsever işadamı Mahmut Bıçakçı ve 95 yaşındaki annesi Fatma Bıçakçı tarafından atıldı.

Öte yandan okulda 8 derslik, çok amaçlı spor salonu, anasınıfı, 3 atölye ve kantin olacak. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 95 Yaşındaki Fatma Nine'nin Eğitim Aşkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement