AA Genel Müdürü Öztürk, Reuters ve Getty Images'ı ziyaret etti NEW - Son Dakika
Güncel

AA Genel Müdürü Öztürk, Reuters ve Getty Images'ı ziyaret etti NEW

AA Genel Müdürü Öztürk, Reuters ve Getty Images\'ı ziyaret etti NEW

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Thomson Reuters ve Getty Images'ın genel merkezlerini ziyaret ederek ikili ilişkiler konusunda görüşmeler yaptı.

27.11.2013 09:21

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Thomson Reuters ve Getty Images'ın genel merkezlerini ziyaret ederek ikili ilişkiler konusunda görüşmeler yaptı.

AA Amerika Bölge Direktörlüğü New York ofisi açılışının ardından ABD ve dünyanın en büyük haber ajanslarıyla görüşmelerini sürdüren Öztürk, AP'nin ardından Reuters ve Getty Images'ın yöneticileriyle biraraya geldi.

Öztürk, AA Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Erdoğmuş ile birlikte Reuters Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Steve Adler'i ziyaret etti.

Görüşmede AA'nın 100. yıl hedefleri ve son iki yılda kat ettiği mesafe hakkında Adler'e bilgi veren Öztürk, Reuters'ın çalışmaları ve yapısı hakkında bilgi aldı.

Öztürk, Reuters'ın dünyanın birçok ülkesinde ofis ve gazeteci bulundurduğunu, AA'nın da dünyanın önemli noktalarında ofisler açarak ve gazeteciler bulundurarak en büyük beş ajans arasına girmeyi hedeflediğini söyledi.

AA'nın, 100. yıl hedefleri kapsamında büyümesini Amerika Bölge Direktörlüğü New York ofisini açarak devam ettiğini kaydeden Öztürk, haber, fotoğraf ve görüntü kalitesini daha üstlere taşıyarak uluslararası alanda bilinirliğini artırmayı amaçladığını aktardı.

Öztürk ve Adler, iki büyük ajans arasında kurulabilecek işbirliği alanlarını değerlendirerek, özellikle AA'nın güçlü olduğu Ortadoğu ve Balkanlar ile Reuters'ın güçlü olduğu bazı bölgelerde gerçekleştirilebilecek işbirliği imkanlarını ele aldılar.

Görüşmede özellikle sosyal medyanın haber ajanslarına etkisi, avantaj ve dezavantajları da görüşüldü.

-Dünyanın en büyük fotoğraf ve görüntü platformlarından Getty Images'a ziyaret-

AA Genel Müdürü Öztürk ve beraberindeki heyet, Getty Images'ın Genel Merkezi'ni de ziyaret ederek CEO Jonathan Klein ile görüştü.

Görüşmede Öztürk, AA'nın gazeteciliğin temel ilkelerine ciddiyetle sadık kaldığını belirterek, Türkiye'deki Gezi Parkı olayları sırasında bir çok medya kuruluşunun AA'nın ürettiği fotoğraf ve görüntüleri kullandığını, hatta bazı protestocuların taşıdığı pankartlardaki fotoğrafların bile AA ekipleri tarafından çekildiğini anlattı.

İki kurum arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi konularının ele alındığı toplantıda Klein AA'nın çalışmalarından övgüyle bahsederek, "AA'yla anlaştıktan sonra çok etkileyici fotoğraflarınız gelmeye başladı. İyi iş yapıyorsunuz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AA Genel Müdürü Öztürk, Reuters ve Getty Images'ı ziyaret etti NEW - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement