Ablasının Yaktığı Ayşe'nin Cenazesi Tarsus'a Götürüldü - Son Dakika
Güncel

Ablasının Yaktığı Ayşe'nin Cenazesi Tarsus'a Götürüldü

Ablasının Yaktığı Ayşe\'nin Cenazesi Tarsus\'a Götürüldü

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, ablası 27 yaşındaki Elif K. tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, iddiaya göre sevdiği erkekle kaçtığı gerekçesiyle üzerine benzin dökülüp ateşe verilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki Ayşe Ersöz'ün cansız bedeni, otopsinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi.

15.03.2015 14:56

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, ablası 27 yaşındaki Elif K.  tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, iddiaya göre sevdiği erkekle kaçtığı gerekçesiyle üzerine benzin dökülüp ateşe verilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki Ayşe Ersöz'ün cansız bedeni, otopsinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. İzmir'de cenaze işlemleriyle uğraşan Ersöz'ün yakını Emine Fatma Orhan, "Vücudunun yüzde 80'ine yakın kısmı yanmış, nefes borusu bile yanmış. Elif'in geçmişi de normal değildi. Ama kardeşini yakabileceğini kimse düşünmüyordu. Ayşe'yi istemeye geldiklerinde Elif, Ayşe kaçarsa diye tehditler savurmuş" diye konuştu.

Tarsus'a bağlı Sıraköy Mahallesi'nde oturan Ayşe Ersöz, yaklaşık 2 hafta önce sevgilisi 24 yaşındaki Mehmet Özkan ile evlenmek için evden kaçtı. Bir taş ocağında işçi olarak çalışan Mehmet Özkan ile Ayşe Ersöz, Tarsus Belediyesi Nikah Dairesi'ne başvurup nikah günü aldı. 8 Mart'ta aynı mahallede oturan genç kızın ablası 2 çocuk annesi Elif K., kardeşini ailesiyle barıştırma bahanesiyle evine çağırdı. Ayşe Ersöz de Mehmet Özkan'ın babası Tuncay ve annesi Hatice Özkan ile ablasının evine gitti.

ABLASI ATEŞE VERDİ

İddiaya göre, Elif K., sohbet ederken, kız kardeşi Ayşe Ersöz'ü, yatak odasına götürdükten sonra 2.5 litrelik bidondaki benzini üzerine döktü ve çakmağı çaktı. Yanarak ağır yaralanan, 10 Mart tarihinde de nikahı için gün verilen Ayşe Ersöz, ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne, ablası Elif K. da Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından abla Elif K. Adana'da özel bir hastanenin yanık ünitesine, Ayşe Ersöz ise ambulans uçakla İzmir'e sevk edildi. Kız kardeşinin üzerine benzin dökerek yaktığı iddia edilen Abla Elif K.'nın da Adana'daki tedavisinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı belirtildi.

HASTANEDE CAN VERDİ

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedaviye alınan, ancak vücudunun yüzde 78'inde ağır yanıklar oluşan Ayşe Ersöz yaşam savaşını kaybetti. Sevdiği erkekle mutlu bir yuva kurmanın hayali yarım kalan genç kızın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

'KARDEŞİNİ YAKABİLECEĞİNİ KİMSE DÜŞÜNMÜYORDU'

Otopsisi tamamlanan Ayşe Ersöz'ün cenazesini teslim almak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na gelen, genç kızın yakını 36 yaşındaki Emine Fatma Orhan, yaşadıkları şoku atlatamadıklarını belirtti. Mersin'deki yakınlarıyla görüşüp olayla ilgili bilgi aldığını da sözlerine ekleyen Orhan, şöyle konuştu:

"Mersin'de yaşayan ağabeyim olaydan bir gün sonra beni aradı, Elif'in Ayşe'yi yaktığını ve Ayşe'nin tedavi için İzmir'e getirildiğini söyleyip onunla ilgilenmemi istedi. Kimsesinin olmadığını belirtti. Ben de durumuyla ilgili hastaneden bilgi aldım. Vücudunun yüzde 80'ine yakın kısmı yanmış, nefes borusu bile yanmış. Sonra eve döndüm ve ağabeyimle konuştum, neden bu hale geldiğini sordum. Ayşe olaydan bir hafta önce kaçmış, sonra köyümüzün muhtarı iki aile arasında arabuluculuk yapmış. Daha sonra, Elif'le görüşmek istemişler. Elif evli olduğu için başka bir köyde. Elif affetmeyeceğini söylemiş. Daha sonra ne olduysa muhtarı aramış, 'Ayşe gelsin, ben kendisini affettim, düğünle ilgili konuşalım' demiş. Ayşe de kaçtığı genç ve onun ailesi köyün muhtarı, birlikte Elif'in yaşadığı köye gitmiş. Sonra, Elif Ayşe'yi asker olan kardeşi Zafer'le görüştürmek için yatak odasına götürmüş. Birkaç gün önce de Elif benzin alıp yatak odasına saklamış. Sonrasında da Elif benzini Ayşe'nin arkasından döküp ateşe vermiş. Bu arada kendi de yaralanmış. Elif'in geçmişi de normal değildi. Ama kardeşini yakabileceğini kimse düşünmüyordu. Ayşe'yi istemeye geldiklerinde Elif, Ayşe kaçarsa diye tehditler savurmuş. Aslında Elif evlendi yuva kurdu diye çok sevinmiştim. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Cenazeyi Mersin'e götüreceğiz. Cenaze töreni de orada düzenlenecek." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ablasının Yaktığı Ayşe'nin Cenazesi Tarsus'a Götürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement