Acil Serviste Dil Anlaşmazlığı - Son Dakika
Güncel

Acil Serviste Dil Anlaşmazlığı

Acil Serviste Dil Anlaşmazlığı

Mısır'dan İnegöl'e mobilya almak için gelen içerisinde 3 Mısırlı'nın bulunduğu araç, kazaya karıştı.

20.04.2013 22:23

Mısır'dan İnegöl'e mobilya almak için gelen içerisinde 3 Mısırlı'nın bulunduğu araç, kazaya karıştı. Mısırlı bir kişi kazada yaralandı. Dil bilmeyen Mısırlılar dertlerini anlatamayınca, ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Edinilen bilgiye göre kaza, saat 16.00 sıralarında Mahmudiye Mahallesi mobilya sanayisi 7. Sokak üzerinde meydana geldi. Mısır'dan İnegöl'e mobilya almak için gelen 3 kişinin bulunduğu 16 P 2212 plakalı otomobil, sokak üzerinde Mehmet Hasanlar (53) idaresindeki 16 PY 990 plakalı araçla çarpıştı. Kazada araçta bulunan ve Kahireli olduğu öğrenilen Talal Ali Sait (40) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri yaralı Sait'i ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine getirildi.

TURİST YARALI İLE ANLAŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİLDİ

Omzunun çıktığı öğrenilen Mısırlı Talal Ali Sait acil serviste müşahede altına alınırken, bir süre sonra Mısırlı arkadaşları da hastaneye geldi. Ancak Mısırlıların Türkçe bilmemesi, hastane görevlileri ve polisin de yeteri derecede Arapça bilmemesi üzerine yaralı ve arkadaşları ile anlaşılmakta güçlük çekildi. Mısırlılar dertlerini anlatamadıkları için tedirgin olurken, poliste işlemleri yapmakta güçlük çekti.

YANLIŞ TERCÜME KRİZ YARATTI

Arapça yazılı kimlikte ismi ve yaralının bilgilerini okumak için hastane personeli de büyük çaba harcadı. Az da olsa Arapça bilen bir hastane personelinin yardımıyla güçlükle anlaşılmaya çalışılan Mısırlılar'a Arapçayı tam olarak bilmeyen yanlarındaki arkadaşının yanlış tercümesi ise Mısırlıları korkuttu. Kazada suçsuz oldukları halde tercümede "Siz suçlusunuz" diyen kişinin söylediklerini düzeltmek için yine hastane personeli devreye girdi.

Yaralı arkadaşlarını alıp gitmek istediklerini ve şikayetçi olmadıklarını belirten Mısırlılar, güçlükle ikna edilerek ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürüldüler. Bu sırada Mısırlılarla kaza yapan araç sürücüsünün Türkçe tesellisi ise dikkat çekti. Sürücü, Türkçe bilmeyen Mısırlılara 'Olsun önemli olan bizlere bir şey olmaması. Sen suçsuzsunö diyerek ellerini sıktı. Ancak Mısırlılar söylenenlerden bir şey anlamasalar da kendilerine uzatılan elleri geri çevirmeyerek tokalaşıp polisle birlikte karakola gittiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Acil Serviste Dil Anlaşmazlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement