Adana İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Adana İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Adana İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Ramazan geldi ve orucun başladığı imsak vakitleri en çok aranan konular arasında. Bedenen yapılan oruç ibadeti, insanların birbirlerini anlamasına yardımcı oluyor. Peki, Adana imsak saati 12 Mayıs 2019 kaçta? Diyanet imsakiye takvimine göre Adana sahur vakti ve daha fazlası haberimizde…

11.05.2019 13:59  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam alemi, Ramazan ayında bir ay boyunca oruç tutacak. Ramazan ayının gelişiyle de Adanalılar, Adana iftar ve imsak saatleri kaçta merak ediyor. Adana sahur vakti 2019, 12 Mayıs 2019 Adana imsak saati kaçta?

ADANA İMSAK SAATİ 12 MAYIS

Sabah ezanının okunmasıyla başlanan oruç ibadeti, akşam ezanının okunmasıyla da son buluyor. Aşırı sıcakların hüküm sürdüğü Adana'da oruç tutulmaya başlandığı imsak saati en çok araştırılan konular arasında. Adana 12 Mayıs 2019 imsak saati 3.52 şeklinde belirtiliyor.

RAMAZAN BAYRAMI VE TARİHÇESİ

Hicret'in ikinci yılından sonra kutlanmaya başlandı. Ramazan ayının sonunda kutlandığı için Ramazan bayramı adını alan bu mübarek günün Arapça kelime anlamı 'rama?' kökünden gelir ve kuru sıcak anlamındadır.

ŞEKER BAYRAMI

Osmanlı dönemindeki adı olan "Iyd-ı Fıtır" isminden Türkçeye çevrildi ve Iyd bayram olarak bilinir. Genellikle bu dönemde verilen Fıtır ise fıtır sadakası ya da fitre olarak bilinen sadaka, maddi olarak yeterli olmayan kimselere verilen para veya ziynet eşyasıdır. Şükür sadakası olarak da bilinir. Bazı rivayetlere göre, 'şükür' kelimesinin zamanla 'şeker' kelimesine evrilmesiyle şeker bayramı adını almasına neden olmuştur. Diğer bir söylenti ise, Ramazan bayramında hurma ve şeker yeme geleneği, o güne Şeker bayramı denmesine yol açmıştır.

Son Dakika Güncel Adana İmsak Vakti: 12 Mayıs Pazar İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement