Adana'da CHP'li Aday Adayından Aytaç Durak Tepkisi: Ağır Hakaret - Son Dakika
Güncel

Adana'da CHP'li Aday Adayından Aytaç Durak Tepkisi: Ağır Hakaret

Adana\'da CHP\'li Aday Adayından Aytaç Durak Tepkisi: Ağır Hakaret

CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Soner Çetin, "Şaibeli ve ithal bir ismin CHP'den aday olabilme olasılığını hem partime, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcılarına hem de şahsıma yapılmış ağır bir hakaret"...

08.12.2013 13:54

CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Soner Çetin, "Şaibeli ve ithal bir ismin CHP'den aday olabilme olasılığını hem partime, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcılarına hem de şahsıma yapılmış ağır bir hakaret olarak algılarım" dedi.

Yerel seçimlere üç ay kala yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında CHP'den aday adayı Soner Çetin'in ismi öne çıktı.

Gezici Araştırma Şirketi'nin anketine göre Adana'da seçmen AK Parti'den Abdullah Torun, MHP'den Hüseyin Sözlü, BDP'den Şiar Şirvanoğlu'nun yer aldığı anket sorusunda yüzde 35,4'le "CHP'den Soner Çetin" diyerek, Çetin'i birinci sıraya yerleştirdi.

Gezici Araştırma Şirketi'nin anketinde ilk soru CHP'li seçmene yöneltildi. Buna göre "CHP'nin adayının kim olmasını istersiniz?" sorusuna, aday adayları Turgay Develi, Zihni Aldırmaz, Hüseyin Karabulut ile bir önceki seçimde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aytaç Durak'ın da yer aldığı seçenekler arasından partililerin yüzde 54.6'sı "Soner Çetin" yanıtını verdi. Ankete göre Aytaç Durak yüzde 10,2'de kaldı.

Ankette, Adana'da tüm seçmene yöneltilen "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kime oy verirsiniz?" sorusuna, CHP'den Soner Çetin yüzde 35,4, AK Parti'den Abdullah Torun yüzde 28,4, MHP'den Hüseyin Sözlü yüzde 29,8, BDP'den Şiar Şirvanoğlu ise yüzde 6,4 oranında oy aldı. Ankete göre, Çetin'in yerine "CHP'den Aytaç Durak" seçeneği konulduğunda ise, Durak seçmenlerin yüzde 27,3'ünün desteğini alabildi. Bu soruda, MHP'den Hüseyin Sözlü yüzde 34,8, AK Parti'den Abdullah Torun da yüzde 30,5 oy oranıyla Durak'ın önüne geçti.

-ÇETİN: "İTHAL ADAYI AĞIR HAKARET SAYARIM"-

CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Soner Çetin yaptığı açıklamada da "Aytaç Durak CHP'den başkan, CHP'li Soner Çetin de meclis başkanvekili" şeklindeki haberlere de tepki gösterdi. Çetin, "Araştırma şirketlerinin yaptığı anketlerin sonuçları somut olarak belliyken, CHP'liler ve genel kamuoyu "Aytaç Durak' adını duyar duymaz ayağa kalkmışken şaibeli ve ithal bir ismin CHP'den aday olabilme olasılığını hem partime, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcılarına hem de şahsıma yapılmış ağır bir hakaret olarak algılarım. Şaibeli bir ismin altında ya da yanında hiçbir CHP'li ne yer alır ne de böyle bir ihtimale pirim verir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adana'da CHP'li Aday Adayından Aytaç Durak Tepkisi: Ağır Hakaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hasan mete: akılı düşünüp kazanmaya calışalım 0 0 Yanıtla

Advertisement