Adana'da Roketatar ve Mühimmatlarıyla Yakalanan Şüpheliler İlk Duruşmaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Roketatar ve Mühimmatlarıyla Yakalanan Şüpheliler İlk Duruşmaya Çıktı

Adana\'da Roketatar ve Mühimmatlarıyla Yakalanan Şüpheliler İlk Duruşmaya Çıktı

ADANA'da 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampasının ele geçirildiği olayla ilgili yargılanan 11 şüpheli ilk kez hakim karşısına çıktı.

10.11.2016 18:24

ADANA'da 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampasının ele geçirildiği olayla ilgili yargılanan 11 şüpheli ilk kez hakim karşısına çıktı.

Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu İncirlik Park Alanı'nda yol kontrolü yapan ekipler, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı, 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile bir nişanlama aparatı ele geçirildi. Uzaktan kumanda ile ateşleme özelliği taşıyan Rus yapımı roketatar ve başlıklar bomba uzmanı polislerce etkisiz hale getirildi.

Olayla ilgili Abdullah Arslan, Dilara Oran, halası Fatma Oran, Musa Kurt, Hasan Akman, Ali Akman, Abdullah Günsel, Şeyhdavut Demir, Fehim Demirbağ, Hasan Sağlam ve Sami Öztürk tutuklandı.

'ARAÇTA SİGARA VAR SANIYORDUM'

11 sanık hakkında Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği, terör örgütü propagandası, taşınması yasak olan silahları bulundurma suçlarından 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Roket ve mühimmatlarının yakalandığı aracı kullanan Abdullah Arslan, araçta kaçak sigara olduğunu sandığını belirterek, "Mardin'e ismini Rezzan olarak bildiği bir şahıs, bagajında kaçak sigara olduğu söylediği aracı İstanbul'a götürmem için 1000 dolar teklif etti. Maddi durumum kötü olduğu için kabul ettim. Araçta roketatar ve mühimmat olduğunu bilmiyordum" diye savunma yaptı.

Fatma ile Dilara Oran ise, İstanbul'a gelinlik provasına gitmek için Abdullah Arslan'ın aracına bindiklerini, roketler konusunda bilgileri olmadığını öne sürdüler.

Roketlerin ele geçirildiği aracın ruhsat sahibi olan ve celse arasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Hasan Sağlam ise, "Aracı protokol yaparak olaydan 6 ay kadar önce H.A.'ya satmıştım. Ancak paranın tamamını ödemediği için aracın devrini vermedim. Bu olayla herhangi bir ilişkim yoktur" dedi. Diğer şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Hasan Sağlam, Fehim Demirbağ ve Şeyhdavut Demir'in tahliye ederken, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Roketatar ve Mühimmatlarıyla Yakalanan Şüpheliler İlk Duruşmaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement