Add Genel Başkanı Çölaşan Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Güncel

Add Genel Başkanı Çölaşan Afyonkarahisar'da

Add Genel Başkanı Çölaşan Afyonkarahisar\'da

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Ergenekon davası ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için verilen cezayı yorumlayarak, "İlker Başbuğ için almış olduğu ceza bence hiç önemli değildir."

24.08.2013 18:37

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Ergenekon davası ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için verilen cezayı yorumlayarak, "İlker Başbuğ için almış olduğu ceza bence hiç önemli değildir. Çünkü yargılama yapılmamıştır. Dolayısı ile halk itibarlı görmüyorsa bu davayı sonucu müebbet olsa ne yazar, olmasa ne yazar?" dedi.

Zafer Haftası kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar'a gelen ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği'ni (AGD) ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları ile fikir alışverişinde bulunan Başkan Çölaşan, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyük Taarruz'un ve Kurtuluş Savaşı'nın Türk milleti için çok büyük bir anlam taşıdığını dile getiren Çölaşan, milli şuurun, milli bilincin canlı kalması noktasında bu tür özel günlerin her daim coşku ile kutlanması gerektiğinin altını çizdi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan ADD Genel Başkanı Çölaşan, bir gazetecinin, "Ergenekon davasından tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un memleketi olan Afyonkarahisar'dasınız, neler söyleyeceksiniz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bununla ilgili söyleyebileceğim her şey yargı sürecinde devam etmekte olan bir davaya ilişkin bir şey söylemiş olurum. Birincisi mahkeme kararını verdi. Tabi bunun bir de yargı süreci vardır. Yargı inandırıcı olduğunda, güvenilir olduğunda saygınlıkta kazanır. Türkiye bu davalarda 12 Eylül döneminin Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) kararlarını bile aratacak kadar hukuki usulsüzlükler yapmıştır, bunu bir hakim olarak rahatlılıkla söyleyebilirim. Soruşturma yasalarda yazar bir adamın bir adamın belli konularda nasıl gözaltına alınacağı yazar. Önce davet edilir. Bu davada hiçbir sanık davet edilmeden evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındırlar."

"HALKIMIZIN ÇOĞU BU DAVALARDA OYNANAN ASIL USULSÜZLÜKLERİ GÖRMEDİ"

Çölaşan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Tutuklamalar bakın Avrupa İnsan Hakları (AHİM) mahkemesinden yüzlerce kez döndü. Yasanın Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 101 ve 102. maddesinin kuralları hiç uygulanmadı. Bir gizli tanığa 3 gün 3 saat konuşma hakkı veren mahkeme son sözünü söyleyecek olan sanıklara 15'er dakika vermiştir. Siz bu hukukun bu usulün haklı olabileceğini asla söyleyemezsiniz. Halkımızın çoğu bu davalarda oynanan asıl usulsüzlükleri görmedi. Hukuk usuldür. Usulü gözetmezseniz esasta yüzde yüz haklı karar verseniz de o dava çöker. Bozma nedenidir, yok sayılma nedenidir. Yüksek temyiz mahkemesi tarafından dolayısı ile hukuk usulsüzlükleri tarihe geçecektir, içinde tesadüf bir doğru karar çıkarsa oda şanstır. Dolayısı ile daha sonraki temyiz aşamasında inşallah bütün öncelikli hukuk uyuşmazlıklarında aranması gereken ilk şart usul noksanlığı noktasında bozulması gerekiyor bu davaların. Bu görüşüm kişisel görüşüm olarak söylüyorum. İlker Başbuğ için almış olduğu ceza bence hiç önemli değildir. Çünkü yargılamam yapılmamıştır. Usulü olmayan yargılamanın esası hiçbir şekilde bir şeyi ifade etmez. Ne delilleri ne savunması hiçbir şey ifade etmez. Dolayısı ile halk itibarlı görmüyorsa bu davayı sonucu müebbet olsa ne yazar olmasa ne yazar."

Ziyaretin anısına Çölaşan'a, AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları tarafından plaket verildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Add Genel Başkanı Çölaşan Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement