Adyar'dan Kaynaştırıcı Faaliyetlere Devam - Son Dakika
Güncel

Adyar'dan Kaynaştırıcı Faaliyetlere Devam

Adyar\'dan Kaynaştırıcı Faaliyetlere Devam

"İnsanın hayırlısı insanlara faydalı olanıdır"

09.01.2012 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İnsani Yardım Derneğinin her ayın ilk cumartesi günü yaptığı ve geleneksel hale getirdiği "GELENEKSEL ADYAR KAHVALTISI'NIN" 2012 yılının ilk konuğu Seyhan Kaymakamımız Sn. İsmail Hakkı DEVELİ İdi.

Adana İnsani Yardım Derneğinin üye ve gönüllülerinin kendi imkânları ile evlerinde hazırladıkları börek, çörek, pasta, kek, vb bir sürü emek gerektiren kahvaltı malzemelerini hazırlayarak ADYAR da kahvaltı için misafirlerin hizmetine sunmaktadırlar. İşte bu kahvaltılardan birisine Adana'mızın değerli STK Yöneticileri ve Temsilcileri, Seyhan Kaymakamımız Adyar üye ve gönüllüleri katıldılar.

Adyar'da önce konuklar kahvaltılarını yapıp hasbıhal ettiler. Akabinde Adana Valiliğinin koordinasyonunda Adana İnsani Yardım Derneği tarafından yürütülmekte ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finansa edilmekte olan Sodes Projesi hakkında ADYAR Başkanı sn. Veysel TEPELİ görsel olarak bir sunum yaptılar. Tepeli Sodes projesi kapsamında 300 yetim, Öksüz ve Sahipsiz çocuğa Kültürel, Sosyal, Sanatsal, Sportif ve Eğitimlerinde yardımcı olacaklarını ve onları kendilerine, ailelerine, topluma ve ülkeye faydalı olmak için ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için bir yıl sürecek bu proje ile yardımcı olmaya çalılaşacaklarını ifade etiler.

Akabinde sözü Seyhan Kaymakamı Sn. İsmail Hakkı DEVELİ aldılar. Develi özetle;

" Türkiye'de Sivil Toplum Kuruluşlarının daha etkin olabilmeleri için daha çok çalışmaları ve daha çok proje üretip topluma ve insanlara faydalı olmaya çalışmaları gerekmektedir. İnsanın hayırlısı insana faydalı olabilendir. Toplumumuz yardımlaşma noktasında üstün hasletlere sahiptir. Bunu afetlerde çok daha net olarak görebilmekteyiz. İnsani yardım örgütlenmelerinde biraz geriden geldik ve halen eksiklerimiz var ama gerek devlet durumları gerek stk'lar ciddi gayret etmektedirler. Bu örgütlenmelerin temeli insana faydalı ve yeterli olabilmek içindir.

Yardım ciddi bir olaydır, gerçekler üzerinde inşa etmek lazımdır. Yardım çalışmaları inceleme ve gözlemlere dayanmalıdır, duygusallığa değil. Yardım dağıtırken çok ciddi elemek lazım. Ekmeğimizi elbette bölüşeceğiz ama hak eden ve bölüşmemiz gereken temel ihtiyaç sahipleri ile bölüşeceğiz. Sistematik ve planlı çalışmamız gerekiyor. Yardımı doğru adreslere ulaştırmamız gerekmektedir, istismarlara yer vermemeliyiz. Bazı insanlarımız yardım alabildikleri için çalışabileceği halde çalışmamaktadır. Tembelliğe alışmaktadır, bu tür insanlar hem başkalarının hakkını gasbetmekte hem de tembelliğe alışmaktadırlar."dediler.

Toplantıya Yuva-kur, Tüketiciler derneği Adana şube başkanı, Barış Radyo, Türkiye Yazarlar Birliği Adana Temsilciliği, Toç Bir sen Adana şubesi, İmam Ali Ehli Beyt derneği, Gökkuşağı derneği, Üflet eğitim ve dayanışma derneği, Çukurova Erdem derneği, Yediveren eğitim derneği, Alperen ocakları Adana Temsilciliği, Adana Dosteller derneği, Aladağlılar derneği, Veren el derneği, Tugimder, Bitlisliler derneği, Adana gençlik spor ve izcilik kulübü, Yeşilay Adana Temsilciliği, Adana Antikacılar derneği, Alfabe eğitim ve kültür derneği ve Hilal der'in Yönetici ve temsilcileri katılmışlardır.

Daha sonra ADYAR başkanı sn. Veysel TEPELİ Seyhan Kaymakamımıza, tüm sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcilerine ve tüm üye ve gönüllülere katılımlarından ötürü teşekkür ederek toplantıyı bitirdiler.

Tarih : 07.01.2012

Gün : Cumartesi

Yer : Adana İnsani Yardım Derneği

Konu : Sodes projesi

Konuklar : Seyhan Kaymakamımız Sn. İsmail Hakkı DEVELİ ve STK Yöneticileri

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adyar'dan Kaynaştırıcı Faaliyetlere Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement