Afyon - İhh'dan Suriye'ye Yardım Tır'ı - Son Dakika
Güncel

Afyon - İhh'dan Suriye'ye Yardım Tır'ı

Afyon - İhh\'dan Suriye\'ye Yardım Tır\'ı

İhh'dan Suriye'ye yardım TIR'ı Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - İNSANİ Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar Şubesi tarafından Suriye'ye yardım TIR'ı gönderildi.

13.06.2015 17:20

İhh'dan Suriye'ye yardım TIR'ı

Mustafa BAYER/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - İNSANİ Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar Şubesi tarafından Suriye'ye yardım TIR'ı gönderildi.

İHH Afyonkarahisar Şubesi tarafından Yetim Günleri kapsamında etkinlik düzenlendi. Akarçay piknik alanında yapılan etkinliğe Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İHH Şube Başkanı Ahmet Ertürk, gönüllüler ve çocuklar katıldı.

Etkinlikte İHH gönüllüleriyle çocuklar oyun oynadı. İp atlayan çocuklar, çuval yarışı ve kaşıkla yumurta taşıma yarışı yaptı. Çocukların halat çekme yarışmasına Belediye Başkanı Çoban ve Milli Eğitim Müdürü Yalçın da eşlik etti. Yarışmalara katılan çocuklara ödül olarak kulaklarına kiraz takıldı. Etkinlikte ihtiyaç sahiplerine gönüllüler tarafından hazırlanan hediye çekleri Başkan Çoban ve Müdür Yalçın tarafından verildi. Etkinliğin sonunda bir işadamı tarafından bağışlanan TIR dolusu un ve toplanan yardım malzemeleri Suriye'deki savaş bölgesine gönderilmek üzere Hatay'da bulunan İHH merkez deposuna dualarla uğurlandı.

İHH Şube Başkanı Ahmet Ertürk, İHH olarak dün karnelerini alan yetimlere hediye çekleri verdiklerini belirtti. Yetimlerin Allah'ın emaneti olduğunu aktaran Ertürk, "İHH genel merkezimiz şu anda 65 bin yetime bakıyor. Bizler Afyonkarahisar'da bunlardan 30'una bakıyoruz" dedi.

Ertürk, Yardım TIR'ı ile ilgili de şöyle dedi:

"Suriye'ye bir TIR dolusu un gönderiyoruz. Adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever vatandaşımız unları hazırladı. Bizler inanıyoruz ki Suriye'deki kardeşlerimiz mağdur ve mazlumlar. İHH olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz. Bu unlar İHH'nın Reyhanlı'daki deposuna gönderiliyor."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon - İhh'dan Suriye'ye Yardım Tır'ı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement