Afyonkarahisar'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Afyonkarahisar\'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Merkeze bağlı Erkmen beldesinde otluk bir alanda çıkan yangın, 2 adet helikopter ve işçilerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

21.08.2013 15:05  Güncelleme: 15:11

Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Erkmen beldesinde otluk bir alanda çıkan ve ormana sıçrayan yangın, 2 adet yangın söndürme helikopteri ve işçilerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, AA muhabirine yaptağı açıklamada, Erkmen beldesi Hisarlık Mevki yakınlarında çıkan yangının büyümeden kontrol altına alındığını söyledi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hemen ekiplerin gönderildiğini bildiren Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Orman dışı otluk alanda başlayan yangın, ormanlık alana girmeden kontrol altına alındı. Yangında 500 metrekare ormanlık alan, 50 dekar da orman dışı dediğimiz otluk alan yandı. Yangın tepede çıktığı için arazözlerimizle müdahele edemedik. İşletme Müdürlüğümüze bağlı 20 işçi, belde belediyelerin işçileri ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bağlı bir tim, yangını kontrol altına almak için müdahale etti. Yangının büyümemesi için Bursa ve Denizli'den 2 adet yangın söndürme helikopteri istedik. Helikopterlerin de müdahalesiyle yangını tamamen kontrol altına aldık."

Kalyoncu, yanan alanda ağaçlandırma çalışmalarının hemen başlayacağını sözlerine ekledi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement