Ağrı Valisi'nden 'Kan Davalarına Son Verin' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Ağrı Valisi'nden 'Kan Davalarına Son Verin' Çağrısı

Ağrı Valisi\'nden \'Kan Davalarına Son Verin\' Çağrısı

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Eskişehir'e Tayini Çıkan Emniyet Müdürü Naci Kuru'nun Onuruna Verilen Veda Yemeğinde, Kan Davalarına Son Verilmesini İstedi.

06.01.2011 13:56

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Eskişehir'e tayini çıkan Emniyet Müdürü Naci Kuru'nun onuruna verilen veda yemeğinde, kan davalarına son verilmesini istedi.

Geçtiğimiz günlerde kan davası yüzünden Manisa'da öldürülen Sivoyi Aşiret Reisi 54 yaşındaki Mehmet Gündoğdu'nun taziyeden sonra Emniyet Müdürünün veda yemeğine katılan Vali Yerlikaya, kan davalarından hiç kimsenin memnun olmadığını bildirdi. Dolunay Restoranttaki veda yemeğinde Belediye Başkanı AK Partili Hasan Arslan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İrfan Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Şen, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerin temsilcileri, işadamları, muhtarlar ve esnafın da hazır bulundu. Toplantıda Vali Ali Yerlikaya şunları söyledi:

"Bu zihniyet, bu yaklaşım neye hizmet ediyor? Bu tür olumsuzlukların ardından kim memnun kalıyor? Eminim ki, iş işten geçtikten sonra pişmanlıklar ortaya çıkıyor. Ama önemli olan olay esnasında öfkemize sahip çıkmamız. Biri diğeri ile kavga ederken, o kavgayı körüklemek yerine kavga edenlerin kollarından tutarak, onları yanlışlığın içinden çekmemiz gerekir. Ölmeden önce hangimiz giden insanın yüzüne ben seni seviyorum diyebildi? Barışmak için insanlar birbirlerine para teklifinde bulunuyor. Araya girenler ise komisyon alıyor. Hangi para insanın canının karşılığını verir? ya da bu işte aracılık yapan insanların para alması nasıl tarif edilebilir? Bu yanlışlıkları hep birlikte ortadan kaldırmalıyız. Ağrı insanının gönlü Ağrı Dağı kadar yücedir. Bu yanlışlıkları aramızdan hep birlikte defedeceğiz. Emniyet Müdürümüzün sizleri o kadar sevmiş ki, kürsüde konuşurken duygularını zor kontrol etti. Sizin sevginiz de gösteriyor ki, arkadaşımız burada görevini layıkıyla yerine getirmiş. İnşallah gittiği yerde de aynı başarıyı gösterir. Yeni Emniyet Müdürümüz de bu çizgiyi daha yükseklere taşımak için gayret edecektir."

Vali Yerlikaya, Eskişehir'e tayin olan Emniyet Müdürü Naci Kuru'ya takdirname verdi. Ağrı'da iki yıllık görev süresince herkesten büyük destek gördüklerini anlatan Naci Kuru, "Ağrı, benim ilk emniyet müdürü olduğum ildir. Ağrılıların hep sevgisini ve dostluğunu gördük" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Valisi'nden 'Kan Davalarına Son Verin' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement