AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, bazı AK Parti'li belediye başkanlarının istifa etmeleriyle ilgili, "AK Parti'nin konuya bakışı, 2019'a giderken bu arkadaşlarımızın bulundukları görevde yeteri kadar faydalı olamayacakları, başka bir yerde performanslarından daha iyi...

08.11.2017 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜLYA KARPUZCU - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, bazı AK Parti'li belediye başkanlarının istifa etmeleriyle ilgili, "AK Parti'nin konuya bakışı, 2019'a giderken bu arkadaşlarımızın bulundukları görevde yeteri kadar faydalı olamayacakları, başka bir yerde performanslarından daha iyi yararlanabilecekleri düşüncesi çerçevesindedir." dedi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde bazı belediye başkanlarının kişisel istifa marifetiyle görevlerinden ayrıldığını söyledi.

Söz konusu istifaların hukuki ve siyasi yönü bulunduğuna işaret eden Bostancı, "Siyasi tarafını her siyasi parti elbette kendi penceresinden bakar ve değerlendirir. AK Parti'nin konuya bakışı 2019'a giderken bu arkadaşlarımızın bulundukları görevde yeteri kadar faydalı olamayacakları, başka bir yerde performanslarından daha iyi yararlanabilecekleri düşüncesi çerçevesindedir." ifadesini kullandı.

Partilerinin yetkili kurullarının böyle bir siyasi değerlendirmede bulunup bunu ilgililere ilettiğini anlatan Bostancı, ilgililerin de hukuken bir imkan olan kişisel istifa kurumu marifetiyle istifa ettiğini belirtti.

"Tartışma demokrasiyle, özgürlüklerle alakalı bir husus değil"

Olayın bundan ibaret olduğunu vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti:

"Fakat muhalefet, sanki demokrasiye ve halk temelli siyasete çok büyük saygısı varmış gibi bunun üzerinden bir gürültü koparmaya çalışıyor. Muhalefetin saygısı varsa ilk önce o saygıyı Sayın Cumhurbaşkanına ve 16 yıldan bu yana iktidar olan Ak Parti'ye karşı halktan aldığı destek sebebiyle göstermesi, eleştirilerini de o saygı esasında ifade etmesi gerekir. Biz bu saygıyı göremiyoruz. Dolayısıyla muhalefetin istifa eden belediye başkanlarına karşı yürüttüğü tartışma demokrasiyle, özgürlüklerle alakalı bir husus değil. Tamamen çıkarcı, polemikçi ve 'Ben buradan ne sağlayabilirim' mantığı. İkna edici olmayan, ancak kendi tabanındaki sınırlı bir çevrede provokatif bir dille karşılık bulabilecek bir söyleme sahip. Hep böyleydiler, bu yolda devam ediyorlar bunun kendilerine fayda sağlamadığını görmeleri gerekiyor. Demek ki görmemişler."

Bostancı, muhalefetin tavrının AK Parti adına bir avantaj olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye adına ise bir kayıp olarak görüyorum. Ana muhalefet partisinin daha rasyonel şekilde siyaset yürütmesi bizim isteğimiz, talebimizdir. Olup bitenleri demokrasi ve özgürlükler bağlamında görmesi, Türkiye'nin çıkarları ekseninde değerlendirmesi, her şeyi yerli yerinde muhakeme etmesi ve eleştirileri varsa bu bağlamda söylemesi Türkiye siyasetine de faydalı olur. Böyle bir yaklaşım görmüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement