Akan Kan Dursun Barış Gelsin - Son Dakika
Güncel

Akan Kan Dursun Barış Gelsin

Akan Kan Dursun Barış Gelsin

Akil İnsanlar Heyeti 1995 yılında terhisine şehit edilen er Abdülvahap Çokur'un ailesini ziyaret etti.

13.04.2013 15:55  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT ANNESİ: AKAN KAN DURSUN, BARIŞ GELSİN

Akil İnsanlar Heyeti, Diyarbakır'da halka buluşmasının ardından Bingöl'ün Adaklı İlçesi yakınlarında 1995 yılında terhisine 15 gün kala PKK'lılar tarafından şehit edilen er Abdülvahap Çokur'un ailesini ziyaret etti. Huzurevleri Semti'ndeki evde şehit annesi Hatun Çokur ve şehidin ağabeyi Diyarbakır Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Çokur tarafından karşılanan heyet üyelerinden bazısı, anne Hatun Çokur'un elini öptü.

Türkçe bilmeyen ve Kürtçe konuşan Hatun Çokur, Kezban Hatemi'nin kendisine verdiği mendille gözyaşlarını silerek, kendisine sorulan, "Barış sürecini nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna, "Tabii ki akan kanın durmasını istiyorum. Çocuklarımız birbirini artık öldürmesin. Kürt sorunu olmasaydı bu sorunlar olmazdı. Akan kanı durdurun, barışı getirin artık. Hepimiz Müslümanız, Müslüman Müslümanı öldürür mü?" dedi.

KÜRT SORUNU OLMASAYDI ÖLÜMLER OLMAZDI

Diyarbakır Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Çokur ise 1984 yılından beri ülkede kardeşin kardeşi öldürdüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Böyle bir duruma geldik. Bu süreci tabii ki destekliyoruz. Üzücü olan bu süreç için geç kalındı. Bu süreç geçen yıl yaşansaydı belki 100'den fazla şehidimiz olmazdı. Biz kadere inanmışız, ancak bu süreç daha önce başarılmış olsaydı, belki de bunlar olmayacaktı. Ancak zararın neresinden dönersek kardır. Geç atıldı ancak sonuçta bu adımın arkasındayız. İnşallah bu süreci yapılırken de bizleri, şehit ailelerimizi suistimal etmemelerini de istiyoruz. Bizi göz ardı etmesinler. Bu insanlar vatan uğruna şehit oldu. Kendileri için ölmedi. Bu süreci sonuna kadar destekliyoruz, ancak bu sürecin mağdurları unutulmamalı. Annem Türkçe bilmiyor. Suçu ne? Bu Kürt sorunundan kaynaklandı. Hepimiz bu sıkıntıdan nasibimizi aldık. Kürt meselesi çözülmüş olsaydı niye kardeşimiz şehit edilmiş olurdu? Bu mesele çözülseydi insanlar ölmezdi. Birileri gariban insanların üzerinden rant elde ediyor, bedelini de biz ödüyoruz. Madem bu Kürt sorunuysa benim kardeşim Kürt, niye öldürdün kardeşim? Birileri bizleri kullanıyor. Bu annenin evladını aldın da ne oldu? Bir adım ileri atabildin mi?"

Kezban Hatemi ise, "Acınızı anlıyoruz. Buraya geliyorsun, bu ana perişan, bu ana da konuşamıyor, o ana da konuşamıyor. Zorla bu insanları Türkçe konuşturumaya çalıştırıyoruz. Kürtçe öldürüyoruz, Türkçe konuşmaya zorluyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akan Kan Dursun Barış Gelsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement