Akü'de "15 Temmuz Milli Direniş Sergisi" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Akü'de "15 Temmuz Milli Direniş Sergisi" Açıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ), Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan "15 Temmuz Milli Direniş Sergisi" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

14.11.2016 20:32

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ), Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan "15 Temmuz Milli Direniş Sergisi" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

AKÜ Merkez Kütüphanesi'ndeki serginin açılışına, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı Uslu, açılışta yaptığı konuşmada, hep birlikte yaşanılan 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin geleceğine, birlik ve bütünlüğüne 79 milyon insan tek yürek olarak karşı durduğunu belirtti.

Sergide bulunan fotoğraflarla o gecede yaşananları tekrar hafızalara kazınacağını dile getiren Uslu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesinde yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması konusunda bu fotoğraflar belirleyici olacak. Fotoğraflar, gecede yaşanan mücadele, tankların önüne yatan insanların mücadelesinin hafızalarda hep taze tutulmasını, kötü niyetli kişilerin de bir daha böyle bir kalkışmaya yeltenmemesini ortaya koyuyor. Bu serginin açılmasında emeği gecen AKÜ Rektörlüğüne, Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum."

"Bu sergiye baktığımızda, bazıları belki 15 temmuz gecesinde verilen mücadeleyi küçümsüyor olabilir. Bunu sadece siyasi darbenin önlenmesi, demokrasiye sahip çıkılması olarak görülebilir" diyen AA Konya Bölge Müdürü Kayır ise, "Ama bana sorarsanız, 15 temmuz gecesi ülkeye bölmeye yönelik çok tehlikeli bir sürecin önüne geçildiği gecedir. 15 Temmuz gecesi şehit olanlar, sokağa çıkanlar, sadece verdiği oya, demokrasiye değil, Türkiye'ye, Türkiye'nin geleceğine, çocuklarımızın geleceğine sahip çıktılar." dedi.

AKÜ Rektörü Solak ise, sergide bulunan fotoğrafların 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşananları ve milletin gösterdiği dirayeti ve hassasiyeti gösterildiğini söyledi.

Sergi 6 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Akü\'de "15 Temmuz Milli Direniş Sergisi" Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akü'de '15 Temmuz Milli Direniş Sergisi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement