Alman Büyükelçi Pohl Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Alman Büyükelçi Pohl Kayseri'de

Alman Büyükelçi Pohl Kayseri\'de

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ile Kayseri fahri Konsolosu Çağlar Soysaraç, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

30.09.2013 12:15  Güncelleme: 17:17

Ziyarette konuşan Alman Büyükelçi, Almanya'da birçok Türk'ün yaşadığını belirterek, "Benim görevim bunları da ön planda tutarak, iki ülke arasındaki ilişkileri en iyi seviyeye taşımak" dedi. Büyükelçi Pohl, Almanya'da Anadolu Kaplanı dendiğinde akla Kayseri'nin geldiğini söyledi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ile Kayseri fahri Konsolosluk nişanı alan Çağlar Soysaraç, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Misafirlerini kapıda karşılayan Vali Düzgün, yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik ve turizm alanında en fazla işbirliği yaptığı ülkelerin başında Almanya'nın geldiğini belirtti. Büyükelçi Pohl, "İki ülkenin köklü ilişkileri var. Türkiye'ye gelen Alman turist sayısı da oldukça fazla. Bunun yanında Almanya'da 3 milyona yakın Türk yaşıyor. Umarım iki ülke arasındaki ilişkiler bu ziyaretlerle daha da gelişir." dedi.

Ziyarette konuşan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ise Almanya'da Anadolu kaplanı dendiğinde ilk akla gelen şehrin Kayseri olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün, günün anısına Alman Büyükelçiye Kayseri'yi anlatan simgelerinin yer aldığı plaket hediye ederken, Büyükelçi Pohl de Vali'ye masa saati hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Büyükelçi Pohl Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement