Almanya Cumhurbaşkanı'na Sirkeci Garı'nda İsrail protestosu - Son Dakika
Güncel

Almanya Cumhurbaşkanı'na Sirkeci Garı'nda İsrail protestosu

Resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e Sirkeci Garı'ndaki sergi ziyareti sırasında protesto düzenlendi. Gazze'de binlerce Filistinliyi katleden İsrail'i destekleyen Almanya politikasını sloganlarla protesto eden gruba polis tarafından müdahale edildi.

22.04.2024 14:19

Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla 3 günlük resmi ziyaretle Türkiye'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ziyaretinin ilk gününde İstanbul Sirkeci Garı'nda protestoya uğradı.

ALMANYA'NIN İSRAİL DESTEĞİNE PROTESTO

İstanbul Valisi Davut Gül tarafından İstanbul Havalimanı'nda karşılanan Steinmeier, daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Sirkeci Garı'ndaki 'Gurbette Hasret' sergisini ziyaret etti. Steinmeier, ziyaret sırasında Almanya'nın Gazze'de soykırıma varan katliamlarını desteklemesini protesto eden bir grup, Hitler, Netanyahu ve Steinmeier'in fotoğraflarını "Yok bir farkınız" yazısıyla taşıdı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

"Soykırım suçlusu katil Almanya" ve "Katil İsrail iş birlikçi Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler polisin müdahalesiyle karşılaştı.

VALİLİKTEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği yetkilileri güvenlik güçlerinin protesto gösterisi sırasında "uzaklaştırma" yaptığını ancak henüz herhangi bir gözaltı işleminin olmadığı açıklamasında bulundu.

STEİNMEİER İSRAİL'E GİDEREK DESTEK VERMİŞTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Kasım 2023'te İsrail'i ziyaret ederek İsrail'in Gazze'ye saldırılarının "bir var oluş savaşı olduğunu" öne sürmüş, "Hamas'ın bölgede bir savaş başlattığını ve kimsenin İsrail'i kendisini savunma hakkı ve terörle mücadelesinden dolayı kınayamayacağı" yönünde açıklamada bulunmuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı'na Sirkeci Garı'nda Filistin protestosu
Almanya Cumhurbaşkanı'na Sirkeci Garı'nda Filistin protestosu
Almanya Cumhurbaşkanı\'na Sirkeci Garı\'nda İsrail protestosu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Almanya Cumhurbaşkanı'na Sirkeci Garı'nda İsrail protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • ferhat eser: Ne boş adam bunlarya misafire böylemi davranılır ülkeye gram katkınız yok kahveden çıkıp gelmişler canları sıkılmış 75 283 Yanıtla
    oceanAhmet: Senin işin gücün yok mu? Bütün haberlerin altına yorum yazıyorsun? Sen ne boş insansın. 145 30 ferhat eser: senin gibi düşünmediğimiz için boş oluyoruz öylemi bukadar cahil olmayı nasıl beceriyorsunuz vallahi hayret ediyorum orda gidip bağırmakla savaş dursaydı keşke bak ben 40 senedir İnönü stadında bağırıyorum hala bir şampiyonlar ligi kupamız yok 26 81 Malcolm X: Biz katile katil, misafire misafir deriz. 39 8 TC Tabak: haklısın sende. işini yapıyorsun. Bizler ise yüreğimizin sesini haykırıyoruz, para ile kendimizi satmı......uz. 17 6 huseyin ergun: Bizde ağır olanlar ağırlanır hafif olanlar........ Kafiyeyi sen tamamla Ferhat. 9 5 Sena Atay: Xgjllş 2 8
  • Ne Pa: Allah razi olsun kardeslerden 125 19 Yanıtla
    YUSUF CANER: senden de kardeşim ?? 1 0
  • Ankara null: iste akpnin tarafi nsl koruyorlar israili gercek yuzleri bu 35 49 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement