Amerikalı Arkeolog Ölü Bulundu - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Arkeolog Ölü Bulundu

Amerikalı Arkeolog Ölü Bulundu

Manisa Spil Dağı'nda dün kaybolan Amerikalı arkeologun cesedine ulaşıldı.

19.07.2012 19:38

Manisa Spil Dağı'nda dün kaybolan Amerikalı arkeologun cesedine ulaşıldı. Genç arkeologun, mağaraları incelerken 10 metrelik uçurumdan düştüğü belirtildi.

Edinilen bilgiye göre; ABD'den bir grupla Manisa'nın Salihli ilçesindeki Bintepeler mevkisine sathi araştırması yapmak için Boston Üniversitesi'nden gelen Chad Micheal Gillis Digregolio (27), 18 Temmuz'da Spil Dağı'na tırmandı. Digregolio'dan dün akşam saat 17.00'den beri haber alamayan arkadaşları, jandarmaya haber verdi. Manisa Arama Kurtarma Derneği (AKUT), İzmir AKUT, Manisa Sivil Savunma Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yoğun gayretler içerisinde yaptığı arama kurtarma çalışmaları sonucunda Chad Micheal Gillis Digregolio'nun cansız bedenini 15.30 sıralarında Spil Dağı eteklerindeki Yarıkkaya mevkiinde buldu.

ARKEOLOGU, VAN DEPREMİNDE AZRA BEBEĞİ BULAN EKİP BULDU

Yaklaşık 15 metrelik uçurumdan düşen genç arkeologu, İzmir Arama Kurtarma Ekibinden Kadir Direk ile Demirkan Sarıkaya buldu. Kadir Direk'in Van Depremi sırasında Azra bebeği çıkartan kişi olduğu belirtildi. Genç arkeologun cesedi yaklaşık 500 metre yükseklikten arama kurtarma ekibi ile jandarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden indirildi. Arkeoloğun cesedi Manisa Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırıldı.

10 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞTÜ

Genç arkeologun cesedini bulan İzmir Arama Kurtarma ekibinde görevli Demirhan Sarıkaya, "Herkese bir bölge verilmişti. Bizde Yarıkkaya mevkiinde araştırma yapıyorduk. Daha sonra Kadir arkadaşın yerde yatan birini gördüğünü söyledi. Daha sonra baktığımızda kaybolan arkeolog olduğunu gördük. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düşmüş. 5 metre yukarıda da sırt çantasını ve gözlüğünü bulduk" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amerikalı Arkeolog Ölü Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement