Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Karadağ'da - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Karadağ'da

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Karadağ\'da

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Karadağ Cumhurbaşkanı Vuyanoviç ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç ile görüştü.

06.06.2014 13:06  Güncelleme: 13:01

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'daki temasları kapsamında, Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Desanka Lopiçiç işle bir araya geldi.

Anayasa Mahkemesi binasında basın mensuplarına açık gerçekleştirilen görüşmeye iki ülkenin anayasa mahkemeleri üyeleri de katıldı.

Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç, Karadağ'ın demokrasi, insan hak ve özgürlükleri hukukun üstünlüğü gibi Avrupa Birliği (AB) değerleri için çalışan bir ülke olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin bu süreçte rolünün önemli olduğunu vurguladı.

Karadağ Anayasa Mahkemesi'nin tarihi ve çalışma şekli hakkında bilgi veren Lopiçiç, halihazırda ellerinde binin üzerinde dava bulunduğunu ifade etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç da mahkeme üyeleri ile birlikte Karadağ'ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında tarihten gelen bağların bulunduğunu kaydetti.

"Anayasa Mahkemesi olarak bizim konumuz insan" diyen Kılıç, "Şüphesiz ki öncelikli olarak hukukun üstünlüğü, demokratik değerler ve temel insan hakları değerleri gibi konularda ortak bir çalışma alanımız var. Biz, bu uğraştığımız değerlerin evrensel olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kılıç daha sonra, Anayasa Mahkemesi'nin tarihi ve Türkiye'deki anayasa çalışmaları ve değişiklikleri hakkında Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç ve mahkeme üyelerine bilgi verdi.

Görüşmenin sonunda düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kılıç, iki ayrı devlet olmanın dışında, iki ülkenin tarihi ve kültürel bağlarının Karadağ ile Türkiye'yi daha da yakınlaştırmaya zorunlu kıldığını söyledi.

Bu genel sebebin dışında bir de özel ziyaret sebepleri olduğunu kaydeden Kılıç, özel sebebin iki ülkenin anayasa mahkemeleri olarak temel insan hak ve özgürlükleri konusunda birikimlerinin karşılıklı olarak aktarılması hususundaki istekleri olduğunu ifade etti.

Kılıç ayrıca, Anayasa Mahkemesi'ni ziyaret ve mahkemenin çalışmalarını yakından inceleme imkanı bulmak açısından, Karadağ Anayasa Mahkemesi üyelerini Türkiye'ye davet etti.

Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç de iki ülke arasında siyasi ve ekonomik açıdan iyi bir işbirliğinin bulunduğunu beliterek, anayasa mahkemeleri arasındaki işbirliğini de geliştirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Kılıç, Cumhurbaşkanı Vuyanoviç tarafından kabul edildi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra Cumhurbaşkanlığı ofisine geçerek, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç ile görüştü.

Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç ve Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın da katıldığı görüşme, başında görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleşti.

Karadağ'daki temasları kapsamında Kılıç'a, Anayasa Mahkemesi üyeleri Serdar Özgüldür, Recep Kömürcü ve Celal Mümtaz Akıncı da eşlik etti. - Karadağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Karadağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement