Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve Mahkeme Üyeleri Polatlı'da - Son Dakika
Güncel

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve Mahkeme Üyeleri Polatlı'da

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve Mahkeme Üyeleri Polatlı\'da

Haşim Kılıç, 12 Haziran seçimlerinin en önemli gündem maddesi olan sivil anayasa çalışmasına ilişkin gazetecilerin sorusuna 'bunlar ayak üstü konuşulacak meseleler değil' diye karşılık verdi.

16.05.2011 16:20

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 12 Haziran seçimlerinin en önemli gündem maddesi olan sivil anayasa çalışmasına ilişkin gazetecilerin sorusuna 'bunlar ayak üstü konuşulacak meseleler değil' diye karşılık verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve 12 Yüksek Mahkeme üyesi Polatlı'daki Sakarya Meydan Muhareblesi'ni simgeleyen anıtları ziyaret etti. Kılıç ve üyeleri Sakarya Savaşı Komutanlık Karargahı olan Alagöz Köyü'ndeki Müze önünde ilçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik karşıladı. Topçu Albay Kadim Doğan'ın anlatımı ile Komutanlık Karargahı'nı gezen Kılıç ve üyeler, Sakarya Savaşı'nın Türk tarihindeki önemine ilişkin bilgiler aldılar. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, müze çıkışında gazetecilerin sorduğu '12 Haziran seçimlerinin en önemli söylemi sivil anayasa, bu konuda seçimlerden sonraki beklentileriniz nelerdir?' soruya, "İzin verirseniz Polatlı ve çevresindeki tarihi yerleri ziyaret edeceğiz. Sorduğunuz soru çok önemli bir soru, ayak üstü cevaplamak hoş olmayabilir. Zaman zaman çeşitli vesilelerle bu konuları anlatmaya çalışıyoruz" diye karşılık verdi. Haşim Kılıç, Sakarya Savaşı'nı simgeleyen anıtları ziyaretinde duygulu dakikalar yaşadıklarını belirterek şehit ve gazilerimize rahmet diledi.

KOMUTANIN MİSAFİRİ OLDULAR

Anayasa Mahkemesi heyetinin ikinci ziyaret noktası Polatlı Topçu ve Füze Okulu oldu. Kışla içerisinde Garnizon Komutanı Tümgeneral İhsan Uyar tarafından karşılanan Haşim Kılıç ve beraberindeki heyet bir süre burada dinlendi. Kılıç ve üyelere günün hatırası olarak hediyeler verildi. Anayasa Mahkemesi Heyeti ardından ilçe merkezindeki Kent Tanıtım Merkezi'ni ziyaret etti. Burada Belediye Kültür Müdürü Ömer Bardakçı'nın sunumuyla, Polatlı coğrafyasındaki Frig uygarlığı unsurlarını ve Cumhuriyetin kazanımlarını içeren motifleri inceledi.

SAYGI DURUŞU VE EZAN AYNI ANDA

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç şehitlik anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun öğle ezanı ile çakışması dikkat çekti. Kılıç, saygı duruşundan sonra buradaki deftere duygularını 'aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz' şeklinde yazdı. Anayasa Mahkemesi Heyeti, polis evinde öğle yemeği yedikten sonra Frigya uygarlığının başkenti Gordion'u, Sakarya Savaşı'nı simgeleyen Dua Tepe ve Kartal Tepe'yi ziyaret etti. Heyete Polatlı ziyareti anısına ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlığı tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve Mahkeme Üyeleri Polatlı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement