Ankara'daki Katliam Viranşehir'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Katliam Viranşehir'de Protesto Edildi

Ankara\'daki Katliam Viranşehir\'de Protesto Edildi

Ankara’da 95 kişinin hayatını kaybettiği, 246 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde protesto edildi.

11.10.2015 15:44

Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybettiği, 246 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde protesto edildi.

HDP ve DBP Viranşehir ilçe örgütleri öncülüğünde Karacadağ Caddesi'nde bulunan HDP seçim bürosu önünde bir araya gelen çok sayıda kişi, basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.

Kınama açıklamasına, HDP Viranşehir İlçe Eş Başkanı Ayşe Sürücü, DBP İlçe Eş Başkanları Hoşnav Ata ve Esma Vural, Viranşehir Belediye Eş Başkanları Emrullah Cin ve Filiz Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Burun, 'Barış Anneleri', aktivistleri, HDP ve DBP parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

HDP Viranşehir İlçe Eş Başkanı Ayşe Sürücü, Ankara'da barış ve demokrasi savunucularına yönelik katliamı şiddet ve nefretle kınadıklarını belirterek, "Tüm duyarlı çevreleri meşru ve demokratik tepkilerini dile getirmeye, bu vahim katliamı kınamaya davet ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin demokrasi ve barış ile tanışmasını istemeyen şer odaklarının önce Diyarbakır, sonra Suruç'ta ve şimdi de Ankara'da ortaya çıktığını belirten Sürücü, "Barışa yönelen hiçbir saldırı tesadüf olmaz. Barışa ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde HDP olarak bizlerin ülke barışı için silahların susması çağrılarımıza, KCK'nın olumlu cevap vererek, eylemsizlik kararını açıklamasından hemen önce silahların susmasını istemeyen ve silahlardan halen medet uman siyasi güçlerin iş başında olduğunu görüyoruz. Bu ve buna benzeri saldırılar barış taleplerimizin önüne geçemeyecektir. Bu topraklarda bir tek evladımızın dahi kaybına engel olmak için gerekirse bedenlerimizi siper ederek, bu topraklara barış hakim olana dek mücadelemizi devam ettireceğiz. Kanlı provokasyonlarla ve sürüklenmek istenen kaosa asla izin vermeyeceğiz. Tüm duyarlı çevreleri meşru ve demokratik tepkilerini dile getirmeye, bu vahim katliamı kınamaya davet ediyoruz. Katliamda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

HDP İl Eşbaşkanı Ömer Önen de, katliamlara sessiz kalmayacaklarını belirterek, "Nasıl ki Kobani'de IŞİD çetelerine karşı mücadele ettik, Ankara'da halkların kardeşliğine saldıranlara karşı da aynı mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Katliam Viranşehir'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement