Ankaralılar Yeni Bilim Merkezine Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

Ankaralılar Yeni Bilim Merkezine Kavuşuyor

Ankaralılar Yeni Bilim Merkezine Kavuşuyor

Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Ankaralılar yeni bilim merkezine kavuşuyor.

11.10.2013 11:54

Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Ankaralılar yeni bilim merkezine kavuşuyor.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2012 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Polatlı Belediyesi tarafından yürütülen "Polatlı Bilim Merkezi ve Gökevi Kurulum Projesi" tanıtım toplantısı, dün Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, ilçe yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda projeyle ilgili bilgiler veren proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Uygar Kanlı, Türkiye'de 15 bilim merkezi olduğuna, Japonya'da ise bu sayının 275 olduğuna dikkat çekti. Bilim ve teknolojide ilerleme sağlamak için her kesimden insanın bilimle yakınlaşması gerektiğinin altını çizen Kanlı, 'Polatlı Bilim Merkezi ve Gökevi Projesi' ile bunu amaçladıklarını ve projenin "7'den 70'e Herkes İçin Bilim" sloganıyla yola çıktığını kaydetti.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise, projeyle atıl durumda olan TMO silosunun merkez için tahsis edildiğini, böylece Polatlı'ya önemli bir yapı kazandırdıklarını vurguladı. Yakup, projenin çevre ilçe ve illere örnek olacağına inandığını belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da konuşmasında projenin önemine değinerek, projeyle Polatlı'nın ve Ankara'nın önemli bir bilim merkezine kavuşacağını söyledi. Şayık, bundan sonraki süreçte de bilim, teknoloji ve eğitim alanında projelere destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Son olarak kürsüye gelen Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı'nın son yıllarda yürütülen projelerle önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi. Bilgin, projenin TMO silosunda gerçekleştirilmesinin de ayrıca kayda değer olduğunu ve endüstriyel mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değindi. Bilgin, bilim merkezinin açılışını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Polatlı Belediyesi tarafından yürütülen projeyle Polatlı ilçesinde 'Bilim Merkezi ve Gökevi' kurulacak. Eski TMO silosunda yer alacak merkezde fizik, matematik ve doğa bilimleri bölümleri, deney setleri yer alacak. Merkezde yer alacak planetaryum ile gökyüzü de simülasyonlar aracılığıyla izlenebilecek. Bilim merkezinin Nisan 2014'te açılması planlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankaralılar Yeni Bilim Merkezine Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement