ANTALYA'DA 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ DENİZE TAŞINDI - Son Dakika
Güncel

ANTALYA'DA 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ DENİZE TAŞINDI

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Antalya'da denize taşındı.

19.05.2021 15:31  Güncelleme: 17:10

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Antalya'da denize taşındı.

50'ye yakın deniz aracı Konyaaltı Sahili bandında gösteri yaptı.

Denize açılan dev bayrak ise büyük ilgi gördü.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da coşkuyla kutlandı. Kentteki çok sayıdaki kutlamanın yanı sıra teknelerle yapılan konvoy dikkat çekti. Antalya Yat Limanı'nda konuşlu tekneler, tek sıra halinde limandan ayrıldı. 40 metre yüksekliğe ulaşan falezlerin kıyısında marşlar çalarak yüzen 50'ye yakın tekne, bot, yelkenli ve jet ski'den oluşan deniz aracı Konyaaltı Sahili'ne çok yakın bir noktada demirledi. Uzun süre su takı yapan teknelere içerisinde Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın da bulunduğu tekneden marş çalınarak eşlik edildi.

Konyaaltı Sahili'nde tatil yapan ve denize girenler, deniz araçlarının yaptığı etkinliğe kayıtsız kalmadı. Tatilciler, gösteriyi ayakta izleyip alkışladı. Muğla Aksaz'dan demir alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Barbaros isimli savaş gemisi de etkinlik kapsamında Antalya Limanı'nı ziyaret etti. Bayraklarla süslü gemi de bir süre Konyaaltı Sahili'nde seyrettikten sonra limana geri döndü. Akdeniz Üniversitesi Su Altı Topluluğu ise su altında 54 metrekarelik dev Türk bayrağını açarak su yüzeyine çıkarıp dalgalandırdı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sağlık Spor ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet Ali Özçelik, kutlama kapsamında etkinliklere kayıtsız kalmadıklarını söyledi. Denizde dev Türk bayrağını açıp dalgalandırdıklarını belirten Başkan Özçelik, "Kaya tırmanma topluluğu 12 metrelik bayrağı açtı. Ulusal kurtuluş hareketimizin 102'nci yılının gururunu yaşadık" dedi.

Etkinliği Konyaaltı Varyant'ta izleyen vatandaşlar, mutlu olup gururlandıklarını söyledi. Şahin Senai, etkinliğin güzel olduğunu ve eşiyle birlikte etkinlikte görev alan çocuklarını izlemek için geldiklerini söyledi. Etkinliği büyük sevinçle izleyen Zeynep Senai ise üzerindeki Atatürk portesi tişörtüyle dikkati çekti. Yelkenlileri çok merak ettiğini ve izlemekten mutlu olduğunu belirten Zeynep Senai, "Çok güzel oldu. Ben de bir gencim ve gurur duydum" dedi.

Denizdeki dalga boyunun yükselmesi ve rüzgar nedeniyle etkinlik planlanan süreden kısa tutuldu. Tekneler daha sonra geldikleri güzergahı geri dönerek Antalya Yat Limanı'na demirledi.

ANTALYA\'DA 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ DENİZE TAŞINDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA'DA 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ DENİZE TAŞINDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement