Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.SANDIKLI'da tansiyonu düştüğü için bayılan 45 yaşındaki Cihan Günay, başını beton zemine çarparak yaralandı.

08.06.2013 09:51

Foto: Çalışmalardan

===

Tansiyonu düştü, başını çarparak yaralandı

SANDIKLI'da tansiyonu düştüğü için bayılan 45 yaşındaki Cihan Günay, başını beton zemine çarparak yaralandı. Başında aldığı darbe sonucu yaralanan Günay için çevredekiler sağlık ekiplerinden yardım istedi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Günay, ambulansla Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Cihan Günay'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, tüm kampusların termal enerjiyle ısıtılması için çalışma başlatıldı. AKÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Solak, şu an sadece Ali Çetinkaya Kampusu'nda kullanılan termal enerjinin kısa süre sonra tüm kampuslarda kullanılacağını kaydetti. 'Eğitim kaliteli bir ortamda verilir' inancıyla öğretim üyeleri ve öğrencilerin temel ihtiyaçlarını gidermek için uğraş verdiklerini anlatan Prof. Dr. Solak, yönetim olarak temel bazı sorunların çözdüğünü anlattı.

Pek çok fakültede derslikleri ve atölyeleri tamamladıklarını kaydeden Prof. Dr. Solak, yeni fakülte ve eğitim binalarında çevre düzenlemelerinin devam ettiğini belirtti. Sinema-TV bölümünün stüdyolarının yenileneceğini vurgulayan Prof. Dr. Solak, "bu yıl hizmete giren güzel sanatlar fakültemiz ile veteriner fakültesi arasına güzel bir spor kompleksi yapacağız. Hukuk fakültesine giden yollar ve aradaki bölümlerde yol ve asfalt çalışmalarını yapıp, bitireceğiz. Gördüğümüz eksiklikleri önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz" dedi.

TÜM BİRİMLER TERMALLE ISINACAK

AKÜ'de iç mimari bölümünün de açılacağını kaydeden Rektör Solak, yatırımların yapımında kaliteden kesinlikle taviz verilmeyeceğini belirtti. Yönetim olarak üniversite sistemini içinde yer alan temel ihtiyaçların hepsini gidermeye çalışacaklarını işaret eden Prof. Dr. Solak, "Bir üniversite sanatsız, edebiyatsız, sporsuz, müziksiz olamaz. Bizim üniversitemizde bu birimlerin hepsi var. Hepsi için de genel gayret gösteriyoruz. Konvansiyonel nitelikli bir üniversite olduğumuz için birini diğerine tercih etmiyoruz" diye konuştu.

TÜM KAMPUSLERE TERMAL SİSTEM

Gelecek eğitim öğretim sezonuna kadar yapılacak işlerle ilgili kampus için çok ciddi para ayırdıklarını vurgulayan Mustafa Solak, ekim ayına kadar açık futbol sahası, halı saha, tenis kortları ve antrenman sahalarının da tamamlanacağını belirtti. Ahmet Necdet Sezer Kampusu'nda da bütün birimleri termalle ısıtmak istediklerini ifade eden Solak, "Termal ısınma sistemi Ali Çetinkaya'da hayata geçti. Bazı eksiklerimiz olmasına rağmen üniversite nezih bir ortama kavuştu. Amacımız çağdaş, güvenilir ve kaliteli bir eğitim ortamını oluşturmak" diye konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,, ölen babasının emekli maaşını almak için eşlerinden formalite icabı boşanan kadınları yakın takibe aldı. SGK, hileli boşanmaların önüne geçme amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Ölen babalarının emekli maaşını almak için eşlerinden formalite icabı boşananlara karşı başlatılan mücadelede, bugüne kadar 23 kadın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, devleti dolandırdıkları gerekçesiyle bu kişileri takibe aldıklarını söyledi.

DEVLETİ DOLANDIRANLARDAN PARAYI GERİ ALIYORUZ

Geçen yıl gelen ihbarlar üzerine başlattıkları inceleme sonunca hileli boşanma sonucu 13 kişinin devleti dolandırdığını tespit ettiklerini bildiren Bayram, bu kişiler hakkında yasal işlemler başlatıldığını, ödenen paranın ise faiziyle birlikte geri alındığını açıkladı. Bayram, 2011 yılında ise 11 kadının aynı suçtan adliyeye sevk edildiğini vurguladı.

İl genelinde sahte hileli boşanmaların tespiti için çalışmaların yoğun bir biçimde yürütüldüğünü ifade eden Bayram, "Ocak ayında bir çalışma başlattık. İl genelinde ölen anne ve babalarının emekli maaşını almak için resmi olarak boşanıp eşiyle birlikte yaşamaya devam eden çiftler var mı yok mu? Bunu araştırıyoruz. Eğer gerçek anlamda haksız maaş aldığı tespit edilirse maaş kesiliyor. Devletin kaçağı bu vesileyle önlenmiş oluyor" diye konuştu.

Bu yöntemle muvazaalı

Foto: Mehmet Bayram

===

Miniklere hayvan hakları eğitimi

BURDUR Hayvan Dostları Derneği tarafından, Bahçeli İlkokulu'nda öğrencilere 'Hayvan Hakları, Çevre Bilinci ve Birlikte Yaşama' konulu eğitim semineri verildi. Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Işlak Turan, verilen eğitim hakkında bilgiler verdi. Okullarda 'Hayvan Hakları, Çevre Bilinci ve Birlikte Yaşam' konusunda seminer vermek için valiliğe başvurduklarını kaydeden Turan, eğitimleri Burdur Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile ortak verdiklerini söyledi.

Öncelikli hedeflerinin topluma sağlıklı bireyler kazandırmak olduğunu açıklayan Turan, "Sevgiyi, öğrenmenin, öğretmenin, göstermenin en kolay ve en etkili yolu, hayvan ve doğa sevgisini kazandırmaktır. Biz buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. İnsanlar kadar hayvanlarında yaşama ve soyunu sürdürme hakları var. Görmezden gelinen ve ihlal edilen hayvan haklarını hatırlatmak, öğretmek ve o canlıların zor yaşamlarını kolaylaştırmak insanlık görevidir" diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Afşin Göker'in konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerinde, öğrencilere, 'İletişimde empati' başlıklı hayvan sevgisi, doğa sevgisi, çevreye ve birbirlerine karşı daha duyarlı ve daha saygılı olmalarını anlatan bir sunum yapıldı. Seminerin sonunda Yrd. Doç. Dr. Göker, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi.

Mesut MADAN/BURDUR,

Foto: Yangın tatbikatından - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement