Antalya'da Plastik Kirliliğine Karşı Farkındalık Oluşturan Proje Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Plastik Kirliliğine Karşı Farkındalık Oluşturan Proje Devam Ediyor

Antalya\'da Plastik Kirliliğine Karşı Farkındalık Oluşturan Proje Devam Ediyor

Antalya'da deniz ve kıyılardaki plastik kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan 'Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular' projesi Serik ilçesinde devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) işbirliğiyle düzenlenen projede, gençlerin katılımıyla anket çalışması, sergi, yarışma, boyama gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında 30 gönüllü genç çevre bilinci ve deniz çöpleri izleme programı hakkında eğitimler alıyor.

05.08.2023 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da deniz ve kıyılardaki plastik kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan "Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular" projesi devam ediyor.

Serik ilçesi Boğazkent mahallesi halk plajında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD), Serik belediyesi işbirliğiyle düzenlenen projenin Serik ilçesindeki ayağına, yurt içinden ve yurt dışından 30 gönüllü genç katıldı.

Kıyı ve denizlerdeki plastik kirliliğine karşı bilinçlendirme çalışmalarının yapıldığı projede, gençlerin katılımıyla anket çalışması, sergi, yarışma, boyama gibi farkındalık yaratacak etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Projeye ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Ekolojik Araştırmalar Derneği proje Koordinatörü Deniz Candaş, amaçlarının plastik kirliliğine karşı bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Çöplerin büyük çoğunluğunu plastiklerin oluşturduğunu belirten Candaş, "Bunların içerisinde en fazla göze çarpan sigara izmaritleri. Plajda dün yaptığımız bir günlük çalışmamızda yaklaşık 28 litre sigara izmariti topladık. Bu günde toplamaya devam ediyoruz. Burası mavi bayraklı bir plaj. Her gün sorumluları tarafından temizlenen bir plaj." dedi.

Candaş, proje kapsamında 30 gönüllü gence 2 gün çevre bilinci çevre eğitimi, mavi bayrak, Avrupa Ajansı deniz çöpleri izleme programı hakkında eğitimler verdiklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Plastik Kirliliğine Karşı Farkındalık Oluşturan Proje Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement