Antalya-Otistik Serkan'ın En Büyük Hayalini Polis Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Antalya-Otistik Serkan'ın En Büyük Hayalini Polis Gerçekleştirdi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde özel bir merkezde eğitim gören otistik Serkan Yıldırım (20), Emniyet Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'ne götürüldü.

11.01.2018 17:31

Antalya'nın Kumluca ilçesinde özel bir merkezde eğitim gören otistik Serkan Yıldırım (20), Emniyet Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'ne götürüldü. Burada teleskopla uzayı izleyen Serkan Yıldırım en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Kumluca Emniyet Müdürü Cemil Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Sarıcasu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Burada eğitim gören Serkan Yıldırım (20), Cemil Doğan'a kendi yaptığı yağlı boya tabloyu hediye etti. Tabloda güneş sisteminin çizilmiş olduğunu gören Cemil Doğan, Yıldırım'a böyle bir tabloyu neden etkilenerek yaptığını sordu. Serkan Yıldırım da güneş sistemini ve gezegenleri çok merak ettiğini, bu yüzden bu yönde kitaplar ve dergiler okuduğunu söyledi. Müdür Cemil Doğan Serkan Yıldırım'a en çok ne istediğini sordu. Serkan Yıldırım da uzay gözlem evini ziyaret etmek istediğini söyledi.

Bunun üzerine Kumluca Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Serkan Yıldırım, eğitim gördüğü merkezden özel araçla alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Buradan da Akdeniz Üniversitesi TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'ne götürülen Serkan Yıldırım'a Toplum Destekli Polis memurları Satılmış Karataş, Sinan Önal ve Okul Müdür Yardımcısı Fatih Çelik eşlik etti.

TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'nde Serkan Yıldırım'a uzman astronom Yücel Kılıç ve astronom Sıla Eryılmaz Kılıç tarafından galaksi sitemini görüntüleyen teleskopla uzay izletildi. Özellikle güneşin yapısını inceleyen Serkan Yıldırım'a uzmanlar daha sonra kapalı ortamda güneş sisteminin temsili maketleriyle nasıl işlediğini anlattı. Ay ve güneş tutulmasının canlandırıldığı bölümü heyecanla izleyen Serkan Yıldırım, Çok güzel bir geziydi, eğlendim. Heyecan duydum. Gökyüzü denizini incelemek çok hoşuma gitti. Okuluma ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve TUBİTAK'a teşekkür ediyorum dedi.

Emniyet Müdürü Cemil Doğan da Serkan Yıldırım'ı memnun edebilmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Antalya-Otistik Serkan\'ın En Büyük Hayalini Polis Gerçekleştirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya-Otistik Serkan'ın En Büyük Hayalini Polis Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement