Ap Sol Grubu: "Demokratikleşme Paketi, Doğru Adım Ama Anayasa Reformlarının Yerini Alamaz" - Son Dakika
Güncel

Ap Sol Grubu: "Demokratikleşme Paketi, Doğru Adım Ama Anayasa Reformlarının Yerini Alamaz"

Ap Sol Grubu: "Demokratikleşme Paketi, Doğru Adım Ama Anayasa Reformlarının Yerini Alamaz"

Avrupa Parlamentosu (AP) Sol Grubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Demokratikleşme Paketi"ni "doğru yönde bir adım" olarak nitelemekle birlikte "acil ihtiyaç duyulan anayasal reformun yerini alamayacağı" görüşünü dile...

03.10.2013 16:20

Avrupa Parlamentosu (AP) Sol Grubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Demokratikleşme Paketi"ni "doğru yönde bir adım" olarak nitelemekle birlikte "acil ihtiyaç duyulan anayasal reformun yerini alamayacağı" görüşünü dile getirdi.

Sol Grubu'nun ağır toplarından, Türkiye-AB Karma Parlamentosu Komisyonu üyesi Alman parlamenter Jürgen Klute, ABHaber tarafından yansıtılan açıklamasında pakete ilişkin "PKK ile barışa yeni bir ivme kazandırma fırsatının kaçırılmasını" eleştirirken "Devlet okullarında ana dilde eğitim, siyasi tutukluların serbest bırakılması ve adil bir seçim barajı olmak üzere, kilit Kürt taleplerinin hiçbiri yerine getirilmedi" sözlerini kullandı.

Klute, bu taleplerin "Avrupalı kurumlar ve AB üye ülkelerindeki sivil toplum tarafından yaygın biçimde paylaşıldığını" da söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ap Sol Grubu: 'Demokratikleşme Paketi, Doğru Adım Ama Anayasa Reformlarının Yerini Alamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement