Arap Birliği'nden Liberman'a Tepki - Son Dakika
Güncel

Arap Birliği'nden Liberman'a Tepki

Arap Birliği\'nden Liberman\'a Tepki

Arap Birliği, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı hedef alan tehditlerine tepki gösterdi.

02.09.2012 21:07

Arap Birliği, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı hedef alan tehditlerine tepki gösterdi.

Arap Birliği'nin Filistin işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabih, yaptığı açıklamada, Liberman'ın Mahmud Abbas hakkındaki ifadelerini "kışkırtıcı" sözüyle nitelendirdi ve bu açıklamaların uluslararası yasaların açık bir ihlali olduğunu savundu.

Filistin halkının yasal temsilcisine saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Sabih, söz konusu açıklamaların İsrail Hükümeti'nin tutumunu yansıtığını da iddia etti.

Dışişleri Bakanı Liberman, İsrail'in Kanal 10 televizyonuna yaptığı açıklamada, Abbas'ın, İran'daki Bağlantısızlar Zirvesi'ne katılmasını "terör devletini ziyaret" olarak nitelendirmiş ve Filistin liderinin "hayatına mal olabilecek" ya da tam bir kuşatma altına alınmasını sağlayacak yeni tedbirler alınması çağrısında bulunmuştu.

Ramallah'taki Filistin yönetimi de bu açıklamaları açık bir suikast çağrısı şeklinde nitelendirerek Liberman'ın yargılanması gerektiğini belirtmişti.

Muhabir: Hamis Abdurabbi- Zeynep Hilal Karyağdı

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliği'nden Liberman'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement