Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi'den Türk İşadamlarına Yatırım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi'den Türk İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi\'den Türk İşadamlarına Yatırım Çağrısı

" Siz gerçekten seçkin işadamlarısınız.

11.10.2011 14:48

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi,

" Siz gerçekten seçkin işadamlarısınız. Yeni imkanlar sağlayabilirsiniz özellikle de turizm alanında. Antalya'da yaptıklarınızı, Arnavutluk'ta da yapabilirsiniz"

"Biz öncelikle enerji sektörünü geliştirmek istiyoruz. Madencilik alanında da yatırım yapabilirsiniz. Biz tavsiyelerinizi not ettik. Türk işadamları gerekli imkanları ve gerekli şartları bulacaklar "

?

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İstanbul DHA

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun ( DEİK ) davetlisi olarak İstanbul'a geldi. Levent'teki TOBB Plaza'da düzenlenen Türk - Arnavut İş Konseyi Ortak toplantısına Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'nin yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu üyesi Harun Karacan, Türk -Arnavut İş Konseyi Başkanı Haşmet Kürüm, Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikolin Jaka katıldı.

CUMHURBAŞKANI TOPİ'DEN YATIRIM ÇAğrıSI

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, " Cumhurbaşkanlığım döneminde ikinci kez Türkiye'ye ziyaret yapmaktayım. İkinci ziyaretimde Arnavutluk ile Türkiye arasındaki geleneksel bağların bir göstergesidir. Başbakan Erdoğan'a Cumhurbaşkan Gül'e Meclis başkanı Cemil Çiçek' e teşekkür ederim. Dün Cumhurbaşkanı Gül ile de bir kez daha teyit ettik ki Türkiye Arnavutluk, Arnavutluk da Türkiye için vazgeçilmez bir partnerdir " dedi.

Topi, " Ben politikacı olarak, Cumhurbaşkanı olarak iş çevrelerinin desteklenmesini bir zorunluluk olarak gördüm ve görüyorum. Arnavutluk 20 yılda epey yol aldı. Bu 20 yılda olağanüstü başarılar elde edildi. Bu kazanımlarımızdan biri uluslararası iş çevreleriyle temas kurulmasıdır. Bu çerçevede biz Türk iş çevrelerine büyük önem vermekteyiz. Türk iş çevreleri Arnavutluk'ta bulunan stratejik konulardan biridir. Siz gerçekten seçkin işadamlarısınız. Yeni imkanlar sağlayabilirsiniz özellikle de turizm alanında. Antalya'da yaptıklarınızı, Arnavutluk'ta da yapabilirsiniz. Biz öncelikle enerji sektörünü geliştirmek istiyoruz. Madencilik alanında da yatırım yapabilirsiniz. Biz tavsiyelerinizi not ettik. Türk işadamları gerekli imkanları ve gerekli şartları bulacaklar " şeklinde konuştu.

İKİ ÜLKE TİCARET HACMİNDE YÜZDE 34 ARTIŞ

Toplantıda konuşan Türk - Arnavut İş Konseyi Başkanı Haşmet Kürüm ise, "Türkiye - Arnavutluk ticaret hacmi 198 milyon dolara ulaşmıştır. Bu oran geçtiğimiz yıla göre yüzde 34 artmıştır. Mevcut serbest ticaret anlaşmasının potansiyelini değerlendirmek açısından bunun büyük önemi vardır. Bu çerçevede iki ülke arasında potansiyel işbirliği alanları, enerji, kimya maden, çimento, demir - çelik, ilaç, bankacılık olarak sıralanabilir. Arnavutluk'un büyük önem atfettiği alt yapı projelerinde daha sıkı işbirliğine gidilmesine inanmaktayız " dedi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan da "Umuyorum ki, bu iş konseyi toplantısı güçlü ikili ve bölgesel işbirliği için önemli projeleri de beraberinde getirecektir. Başkanlar'daki en önemli ülkelerden biri olan Arnavutluk'u komşumuz Arnavutlar'ı akrabalarımız olarak görüyoruz " diye konuştu. Konuşmaların ardından Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi'ye çini hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi'den Türk İşadamlarına Yatırım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement