Artvin'i Karıştıran Tutanak Çevrecileri Sokağa Döktü - Son Dakika
Güncel

Artvin'i Karıştıran Tutanak Çevrecileri Sokağa Döktü

Artvin'i karıştıran tutanak çevrecileri sokağa döktüARTVİN'in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetlerine başlayan şirketin iddiaya göre yetkilisi ile madenciliğe karşı çıkan vatandaşları ikna etmek için faaliyet yürütmeleri karşılığında oluşturulan 14 kişilik bir komiteye...

03.10.2017 20:55

Artvin'i karıştıran tutanak çevrecileri sokağa döktü

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetlerine başlayan şirketin iddiaya göre yetkilisi ile madenciliğe karşı çıkan vatandaşları ikna etmek için faaliyet yürütmeleri karşılığında oluşturulan 14 kişilik bir komiteye aylık 70 bin lira ödeneceğine dair sözleşme tutanağının kamuoyuna yansıması Artvinli çevrecileri sokağa döktü. Yeşil Artvin Derneği'nin çağrısı ile toplanan kalabalık sözleşme tutanağına tepkilerini dile getirdi. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan 'Bu belge Bu belge bir ilin satış belgesidir, ihanet belgesidir" dedi.

Halitpaşa Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi 'Cerattepe'de madene hayır' yazılı pankartı açtı, 'Katil şirket Artvin'i terk et' ve 'Satılmış Artvinli istemiyoruz' sloganları attı, kentte tartışmalara neden olan tutanağa tepki gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alanda açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, atalarının emaneti Artvin'i bütün güzellikleri ile gelecek kuşaklara devir edebilmek için çok çetin bir mücadeleyi yürüttüklerini belirterek zafere ulaşana kadar mücadeleyi asla bırakmayacaklarını söyledi.

'MÜCADELEMİZİN EN ZOR DÖNEMİNDEYİZ'

25 yıldır süren bu mücadelelerinin en zor dönemlerinden geçtiklerini ifade eden Karahan, "Bir yandan çifte olağanüstü hal koşullarının ağırlığı ve zulmü, bir yandan kamu idarecilerinin bir iş adamının ölçüsüz ve kuralsız kar hırsına koşulsuz teslimiyeti, bir yandan da daha madencilerin hazırlık çalışmaları sırasında bile doğaya, sulara, ormanlara verdikleri zararı görmezden gelen, üzerini örten bir yönetim anlayışı, ama en önemlisi Artvin halkının bu kutsal mücadelesini bölmek için içimizden çıkarmayı başardıkları işbirlikçiler, hainler. Bu gün işte bu en acı ve üzüntü verici yanımızdan söz etmek üzere toplandık. Zayıflıklarımızı bilmemiz ve önlemini almamız, ihaneti görmemiz gerekiyor. Artvin halkının mücadelesini kırmak için işbirlikçi bir örgütlenme tezgahlanmış, maden yandaşı bir Artvinli gurubu yaratılmaya çalışılmış, konu hakkında zerrece bilgisi olmayan bu kişiler yalanlarla ve baskılarla ve iş vaatleriyle halkı bölmeye çalışmışlardır. Bu kişilerin ülke ekonomisi, madenlerin ulusal ekonomiye kazandırılması, ülke çıkarları, Artvin'in çıkarları gibi kaygılarının olmadığını kendilerini tanıyanlar zaten biliyorlar. Yeşil Artvin Derneği yönetimini karalayabilmek için olmadık yalanlar uyduran, Almanlardan para aldığımızı söyleyen bu kişiler belge sorulduğunda iftiraları ile baş başa kalıyordu" dedi.

'BU BELGE BİR İLİN SATIŞ, İHANET BELGESİDİR'

Şirket kaynaklarından elde ettikleri ihanet belgesini ortaya çıkardıklarını ifade eden Karahan, açıklamasında şöyle konuştu: 'Sözleşmenin tarafları Eti Bakır ile Mehmet Ali Ergül başkanlığında oluşturulan komite başkanlığındaki 14 kişi. Sözleşme gerçekten çok ulvi ve vatansever düşüncelerle düzenlenmiş. Sözleşmenin konusu Eti Bakır ile Artvin halkı arasında köprü oluşturmak olarak yazılmış, yapılacak işler kısmında bu komiteye Cerattepe projesini halka anlatmak, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, resmi kurum ve kuruluşları gezerek bu projenin Artvin halkının sosyal ve ekonomik yönden gelişmesine katkılarını anlatmak olarak belirlenmiş. Yine bu sözleşmeye göre Mehmet Ali Ergül başkanlığında oluşturulan komite çalışanları firmanın madencilik faaliyeti kapsamında yapacağı tüm çalışmalarda Eti Bakır görevlilerine yardımcı olacak ve Eti Bakır tarafından verilen görevleri eksiksiz yerine getirecektir. Bu kadar ulvi görevlerin elbette bir bedeli olmalı, bu da belirlenmiş sözleşmede; 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren aylık 70 bin lira komite üyeleri adına komite başkanı Mehmet Ali Ergül'e verilecektir. 5 yıllık bir süre için verilen bu miktar taraflarca uzatılabilecektir. Bu belge bir ilin satış belgesidir, ihanet belgesidir. Bizleri Almanlardan para almakla suçlayanların Artvin halkına ihanet için üç kuruşa kendilerini maden şirketine sattıklarının belgesidir. Sonuç olarak bir ihanet şebekesinin suçüstü yakalanmış halini Artvin halkının bilgisine ve ilgisine sunuyor, mücadelenin nasıl zorluklarla karşı karşıya olduğunu, omuz omuza olmamızın bu gün her zamankinden daha çok ihtiyaç haline geldiğini görmenizi istiyoruz. Yine maden şirketlerinin nasıl ahlaksızca her yola ve kirli oyuna hazırlandığını bilmenizi ve bu oyunlara gelmemek için birbirimize güç vermemiz gerektiğini anlamanızı bekliyoruz." Yapılan açıklamanın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Artvin\'i Karıştıran Tutanak Çevrecileri Sokağa Döktü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin'i Karıştıran Tutanak Çevrecileri Sokağa Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement