Âşık Paşa Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Âşık Paşa Anılıyor

Âşık Paşa Anılıyor

Âşık Paşa, Valiliğimiz, Kırşehir Belediye Başkanlığı, KIYŞAD ve İLESAM temsilciliğinin ortaklaşa olarak düzenlediği programla anılıyor.

25.11.2012 12:45

Edebiyat dili olarak Arapça ve Farsçanın kullanıldığı bir dönemde yazdığı eserlerle Türkçenin zengin bir dil olduğunu ispat eden Âşık Paşa, Valiliğimiz, Kırşehir Belediye Başkanlığı, KIYŞAD ve İLESAM temsilciliğinin ortaklaşa olarak düzenlediği programla anılıyor.

Âşık Paşa'yı anma etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezinde 23 Kasım 2012 Cuma günü saat 15.00'te düzenlenen panele konuşmacı olarak, Aşık Paşa'nın meşhur eseri Garipname ile Ahmed-i Gülşehri'nin Kuşların Dili isimli eserlerini günümüz Türkçesine çeviren İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kemal Yavuz, Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. M. Fatih Köksal ve Doç. Dr. Selahattin Bekki katıldı.

Panel'de konuşmacılar Türk dilinin resmi dil ve edebiyat dili olarak kullanılmasında Âşık Paşa'nın rolü ve eserlerinin öneminin anlatıldı.

Aşık Paşa'yı Anma etkinleri, 24 Kasım 2012 Cumartesi günü Kültür Merkezinde Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni ile devam edecek. Saat 18.30'da başlayacak ve ilk defa uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan şiir şölenine Azerbaycan'dan 2, Makedonya'dan 2 ve yurt içinden 17 olmak üzere, toplam 21 şair katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Âşık Paşa Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement