Asker, BDP'yi Davet Etmedi - Son Dakika
Güncel

Asker, BDP'yi Davet Etmedi

Asker, BDP\'yi Davet Etmedi

Genekurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Merkez Orduevi'nde 30 Ağustos Resepsiyonu Verdi.

30.08.2010 23:50  Güncelleme: 00:32

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu gündemdeki konulara yanıt aranan bir toplantıya dönüştü.

Genelkurmay 2. Başkanı Aslan Güner hakkındaki yasadışı dinleme iddialarına, Cumhurbaşkanı Gül siyasette yükselen tansiyonun nasıl düşeceği sorusuna, Meclis Başkanı Şahin ise CHP'nin genel af önerisine yanıt verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yeni Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner Merkez Orduevi'nde resepsiyon verdi.

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ YOK

Başbakan Erdoğan'ın Rize gezisi nedeniyle katılmadığı resepsiyonda Cumhurbaşkanı Gül ve Meclis Başkanı Şahin hazır bulundu. Muhalefet partilerinin liderleri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin katılmadığı resepsiyonda BDP'yi ise askerin davet etmediği öğrenildi. Çok sayıda bakanın hazır bulunduğu resepsiyonda bir ilk de yaşandı. Katılımcılara Türk bayrağı dağıtıldı.

HATA YAPAN HESABINI VERİR

Devletin zirvesini buluşturan resepsiyonda gözler 2007 yılında "PKK'lıları dinleyeceğiz" gerekçesiyle İsrail'den Genelkurmay Elektronik Sistemleri (GES) Komutanlığı'na alınan sistemle pek çok önemli ismin dinlendiğiyle ilgili haber nedeniyle Orgeneral Aslan Güner'in üzerindeydi.

Haberin çıkmasından soruşturma başlatılan Aslan Güner bu yöndeki soruları yanıtladı. Aslan cihazların Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile alındığını; komitede başbakan, milli savunma bakanı ve genelkurmay başkanının bulunduğunu anlattı. Cihazın, terörle mücadele maksadıyla terör örgütünü dinlemek için alındığını söyleyen Güner, sorun olmaması için üçüncü ülke ismi vermek istemediğini ama cihazın yurt dışını dinlemek üzere alındığını söyledi.

Orgeneral Güner, ''Soruşturma açılmasını ben talep ettim. Birileri içeride de dinleme yaptıysa... O cihazların başında ben oturmuyorum. O da ortaya çıkar. Türk Silahlı Kuvvetleri içeride dinleme yapmaz. Her kimin hatası varsa hesabını versin'' diye konuştu.

TANSİYON NE ZAMAN DÜŞER?

Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tırmanan siyasi tansiyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gül, ''Referandum bitsin bakalım. O zaman sakinleşir ortalık. O zaman Türkiye'nin büyük meselelerine daha soğukkanlı bakılır. Şimdi nasıl olursa olsun, ister istemez bir sandık söz konusu olunca her şey polemik konusu oluyor. Biraz bekleyelim bakalım" dedi.

MECLİS BAŞKANI'NDAN AF AÇIKLAMASI

Meclis Başkanı Şahin'e CHP'nin genel af önerisi soruldu. Eski Adalet Bakanı olan Şahin, "Ben kesinlikle genel affa karşıyım. Çünkü bu, sadece hapishanelerin karışmasına neden oluyor. İlle de yapılacaksa, yapılacağı zaman söylenmeli çünkü büyük beklentiler yaratıyor'' dedi. Bir gazetecinin, ''BDP'nin özerklik talebine'' ilişkin sorusu üzerine Şahin, ''BDP'nin özerklik ve bayrak talebi iyi niyetli değil. Pek çok demokratik hak verildi biliyorsunuz. O yüzden devlet, bu yeni talepler karşısında dik durmalı'' dedi.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Asker, BDP'yi Davet Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement