Avrupalı Öğrenciler Milli Parklar Projesi İçin Ankara'da - Son Dakika
Güncel

Avrupalı Öğrenciler Milli Parklar Projesi İçin Ankara'da

Avrupalı Öğrenciler Milli Parklar Projesi İçin Ankara\'da

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında bugüne kadar 6 ülkeye ziyaret gerçekleştiren Keçiören Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi (FKMAL) öğretmen ve...

09.04.2013 18:15

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında bugüne kadar 6 ülkeye ziyaret gerçekleştiren Keçiören Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi (FKMAL) öğretmen ve öğrencileri bu kez projenin ev sahibi oldu.

Avrupa ülkelerinden 25'i öğretmen 25'i de öğrenci olmak üzere 50 kişiyi ağırlayan okul öğretmen ve öğrencileri ziyaret kapsamında bir dizi program hazırladıklarını ifade etti. Projenin ilk gün toplantısı FKMAL okul binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu ve çok sayıda veli katıldı. Programda FKMAL'ın takdir edilmesi gereken bir organizasyon gerçekleştirdiğini ifade eden Kaymakam Dirim, "Projenin konusunun milli parklar olması ise büyük önem arz ediyor. Çevre hepimizin üzerinde hassasiyetle durması gereken bir konudur" diye konuştu. Konuşmaların ardından FKMAL öğrencileri ise çeşitli ney, keman gibi müzik aletleriyle yabancı konuklara müzik ziyafeti çekerek bir folklorik gösteri yaptılar. Ayrıca Kaymakam Dirim ve Yurtoğlu'na projeye desteklerinden dolayı okul yönetimi çini işlemeli tabak hediye etti.

MİLLİ PARKLARI GEZECEKLER

Proje kapsamında ikinci gün Kızılcahamam Belediyesi'nin organizasyonuyla Soğuksu Milli Park'a bir gezilerinin olacağını anlatan Okul Müdürü Hamit Yalçın, "Üçüncü gün Nevşehir Kapadokya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Dördüncü gün ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla konuklarımıza Ankara'yı gezdireceğiz" diye konuştu. Ankara gezisinde Anıtkabir, Kocatepe Cami, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Kalesi, Hacı Bayram gibi yerleri gezdirecekleri bilgisini veren Yalçın, "2 buçuk yıldır devam eden projede hedefleri gerçekleştirmedi sona gelindi. Projenin Türkiye ayağı ise dolu dolu geçiyor" diye konuştu.

Öte yandan proje koordinatörü Ali Demir ise, projenin final toplantısının da Hırvatistan'ın Zagreb şehrinde önümüzdeki aylarda yapılacağını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avrupalı Öğrenciler Milli Parklar Projesi İçin Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement