Avukat Aksoy: "Niye Ek İddianame Hazırlanmadı" - Son Dakika
Güncel

Avukat Aksoy: "Niye Ek İddianame Hazırlanmadı"

Avukat Aksoy: "Niye Ek İddianame Hazırlanmadı"

İzmir’de merkezli yürütülen operasyonda gözaltına alınan emniyet mensuplarından bazılarının avukatı Ali Aksoy, “Şu an ortada bir suç yok, kötü bir tiyatro var” dedi.

27.01.2015 13:55

İzmir'de merkezli yürütülen operasyonda gözaltına alınan emniyet mensuplarından bazılarının avukatı Ali Aksoy, "Şu an ortada bir suç yok, kötü bir tiyatro var" dedi.

İzmir'de İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi sahte isimlerle dinledikleri iddiasıyla 13 ilde başlatılan operasyonda gözaltılar devam ediyor.

"NİYE EK İDDİANAME HAZIRLANMIYOR?"

Gözaltına alınan emniyet mensuplarının avukatlarından Ali Aksoy, daha önce yürütülen aynı dosyaya ek iddianame hazırlanması gerektiğini savunarak şunları söyledi: "Yürütülen bir dosyada aynı suçlamayla aynı isimler varsa bununla ilgili ancak ek iddia hazırlarsınız. Bize öyle ortalığa kötü kumpaslar açmaya gerek yok. Yok gizliliktir hikayeler okumayın millete. Siz şu anda zaten yürümekte ola bir dosyaya ek evraklar çıkarıyorsunuz. Zaten istihbarat şubenin personeli aylardır buna çalışıyorlar. 'Biz bu adamlara acaba nasıl çamur atabiliriz' diye çalışıyorlar. Yani kendileri için suçlular hazır, suç bulmaya çalışıyorlar. Müvekkillerimiz açısından sevindirici olan taraf şudur; adamlar yıllar oldu arıyorlar, hala suç bulamamış olmaları. Onlar için kötü olan suç bulamadıkları için millete maskara oluyorlar sadece. Buna da hukukçuların maskara olması çok kötü. Şimdi artık öyle bir hale geldi ki bu iş eğer siz hırsızın önüne yatarsanız, eğer hukukçu olarak böyle kumpasların önüne yatarsınız siz makam alıyorsunuz. Eğer makam düşünenler varsa gidin kumpasların, dolandırıcıların işini kolaylaştırın. Anında cumhuriyet başsavcılığını kaparsınız. Çünkü şu anda yapılan operasyonlarla alakalı kumpasçıların isteği doğrultusunda işlem yapan savcılar ödüllendirilmiştir. Onların aksi yönünde işlem yapanlar ise cezalandırılmıştır. Bulundukları mahkemelerden sürülmüştür. Yani varılmak istenen nokta şu ki her şey dönüyor, dolaşıyor bir numaralı hırsızın hırsızlığını kapatmaya dayanıyor. Örgütle müzakereye dayanıyor"

"TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Emniyetin terör örgütlerinin önüne yatırıldığını ve herşeyin kötü bir senaryodan ibaret olduğunu iddia eden Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm Türkiye'den kötü bir tiyatro seyrettiğimiz için özür diliyoruz. Ama ne yazık ki senaryoyu yazan bizler olmadığımız için kusura bakmayın diyoruz. Bu senaryo terör örgütleriyle baş edemeyen, hatta onların önüne yatan İçişleri Bakanlığı emniyeti terörün önüne yatırmıştır. Emniyeti terörün önüne yatıranlar kendi pislikler ortaya çıkmasın diye zaten yürümekte olan bir davadaki hırsız kovalayan polisleri güya operasyonla evlerinde aldılar. Hatta bazılarında bulamadılar. Çünkü emniyet terörün önüne o kadar yatırıldı ki artık emniyet burnunun ucundaki kendi polisin bile bulmakta aciz hale getirilmiştir. Tüm Türkiye'nin buradaki kötü tiyatroya şahit olmasını istiyoruz. Terörün örgütün önünde yatırılan emniyet dişler sökülmüş hale getirilmiştir. Emniyet bitilmiştir. Ne acı ki bunun da yapanlar emniyetin kendi personeli tarafından kullanılmaktadır. Siz daha yürümekte olan birinci duruşması bile bitirilmeyen bir dosyanın sanıklarını aynı dosyada ek iddianame ile kanunen gerekliyken yeniden operasyonla almak sadece İçişler Bakanlığı'nın terör örgütleriyle yapmış olduğu pazarlığın ortaya yansımasının perdelenmesidir. Şu ana ortada kötü bir tiyatro var, bir su. Yok. Bu kötü tiyatronun kötü senaryosu var. Keşke bize 'şu suçu söylüyorlar' deseydik. Ancak suçu bizde bilmiyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avukat Aksoy: 'Niye Ek İddianame Hazırlanmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement