Aydınlı Ressam Dokuzlu Anadoluyu Resmetti - Son Dakika
Güncel

Aydınlı Ressam Dokuzlu Anadoluyu Resmetti

Aydınlı Ressam Dokuzlu Anadoluyu Resmetti

Aydınlı Ressam Asuman Dokuzlu'nun 'Cennetin ya üstünde ya altında Anadolum' adlı yağlı boya resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

09.12.2014 12:08

Aydınlı Ressam Asuman Dokuzlu'nun 'Cennetin ya üstünde ya altında Anadolum' adlı yağlı boya resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'nde görücüye çıkan serginin açılışına; Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, 23'üncü Dönem MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şefika Çoban, Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, AYTO eski Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile sanatseverler katıldı.

Sanat hayatında 41'inci sergisini açtığını belirten Ressam Asuman Dokuzlu, resimlerinde Anadolu'nun eşsiz güzelliğini konu edindiğini söyledi. Ressam Dokuzlu, Anadolu coğrafyası, doyumsuz güzellikleriyle dünyanın en güzel yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Bu topraklarda bazı yerlerde kar yağarken bazı yerlerde insanların denize girdiklerini görüyoruz. Her toprağı ayrı bir değer, ayrı bir kültür, ayrı bir dil olan Anadolu coğrafyasını; cennetin ya altında ya da üstünde düşüncesinden yola çıkarak hayal gücümle resmettiğim eserlerle gözler önüne sermek istedim. Ayrıca eserlerimde imzam olarak Türk Bayrağı'nı kullandım. Burada bayrağımızın benim için çok önemli olduğunu vurgulamak istedim. Resimlerimde kadınların yüzünün işlemeyişimin nedeni ise kadınlarımızın bazı bölgelerde varlığının olmamasıdır. Bu doğrultuda kadınlarımızın karşılaştığı sorunları dikkat çekmek amacıyla eserlerimde böyle bir uygulamaya imza attım dedi. Sergide yer alan 30 eserin 31 Aralık'a kadar ziyarete açık olacağı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydınlı Ressam Dokuzlu Anadoluyu Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement