Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşüne BBP'den Destek - Son Dakika
Güncel

Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşüne BBP'den Destek

Aylin Kotil\'in Ankara\'ya Yürüyüşüne BBP\'den Destek

Seçim barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş düzenleyen Kotil'e, Kocaeli'de BBP üyesi bir grup destek verdi.

12.07.2013 15:22  Güncelleme: 15:25

Seçim barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş düzenleyen Aylin Kotil'e, Kocaeli'de BBP üyesi bir grup tarafından destek verildi.

BBP MKYK Üyesi Mustafa Demir, Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar ve beraberindeki partililer, Kartepe ilçesinde yürüyüşe devam eden Kotil'e çiçek vererek, eyleminden dolayı teşekkür etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Demir, Kotil'e BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin selamlarını ilettiğini söyledi.

Türkiye'de anti demokratik bir seçim kanununun bulunduğunu ve bu kanunun, toplumun tamamını temsil edecek bir noktada durmadığını savunan Demir, "Yüzde 10'luk seçim kanunu, Türkiye'nin önünde bir engel olarak duruyor. Aylin Kotil'in yürüyüşü, bu seçim kanunun değiştirilmesi ve düzeltilmesi adına demokratik bir tavırdır. Kendisini destekliyoruz" dedi.

BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar da siyasetin kilitlendiği bir noktada Kotil'in önemli bir adım attığını ifade ederek,  "Demokrasiye inanan ve gelişmesine destek olmak isteyen herkesin bu eyleme destek vermesi gerekir" diye konuştu.

28 Temmuz'da Ankara'ya varma hedefi

Aylin Kotil ise Destici'nin kendisini telefonla arayıp destek verdiğini belirterek, Destici ve partililere teşekkür etti.

Sosyal medyadan da büyük bir destekle karşılaştığını anlatan Kotil, şunları kaydetti:

"Sosyal medeyadan destek verenlere de çok teşekkür ediyorum. Dinlendiğim zaman mesajlarını okuyorum, adeta onlarla birlikte yürüyorum. Birçok kanun ve yasa değiştiren TBMM, İyi niyet olduktan sonra bunda da buluşup birkaç günde bu seçim kanununu değiştirebilir."

Kotil, günde 25 kilometre yürüdüğüne dikkati çekerek, Bolu Dağı nedeniyle mesafeyi 15 kilometreye düşüreceğini söyledi.

Ankara'ya 28 Temmuz Pazar akşamı varmayı hedeflediğini kaydeden Kotil, bugün, Eskişehir'de darbedildikten sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için yürüdüğünü bildirdi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşüne BBP'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement