Aziz Yıldırım Tüm Bildiklerini Anlatacak! - Son Dakika
Güncel

Aziz Yıldırım Tüm Bildiklerini Anlatacak!

Aziz Yıldırım Tüm Bildiklerini Anlatacak!

Futbolda şike davasının 11'inci duruşmasına Aziz Yıldırım'ın açıklamalarının damga vurması bekleniyor.

29.03.2012 09:37  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 11. duruşması görülmeye başlandı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise bir önceki celse tahliye edilen Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Coşkun Çalık ve Ömer Ülkü'nün yanı sıra savunmalarını yapmak üzere Beşir Acar, Yavuz Ağagöl'ün de bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

Salı günü Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Perşembe gününü bekleyin. Bu davanın, ne davası olduğunu açıklayacağım" demesi üzerine bugün, Yıldırım'ın sözleri merakla bekleniyor. Öte yandan bugün ve yarın yapılacak savunmaların ardından mahkeme tahliye taleplerini değerlendirecek.

Menajerlik sınavının sorularının çalınmasıyla ilgili olarak Efe Kalaycıoğlu ve Gülcan Şahin tanık olarak mahkeme tarafından dinlendi.

Yavuz Ağırgöl savunmasını yaparken; "Oğuz'u, Aykut'u, Rıdvan'ı ben kaçırdım. Fenerbahçe için Hakan Şükür'ü de kaçırdım ama kısa süre otelden ayrıldığımda kaçmıştı. Kemalettin'i de Beşiktaş'ın elinden aldım. Bugün olsa yine Fenerbahçe için oyuncu kaçırırım" açıklamasını yaptı.

Acar'ın ardından tutuksuz sanık menajer Yavuz Ağırgöl savunmasını yapan bir diğer isim oldu.

Mersin İdmanyurduspor - Giresunspor maçında şike yaptığı iddiasıyla yargılanan Acar, "Düşme riski olan bir takım şike yapamaz. Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ile şike amaçlı bir konuşma yapmadım. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

İlk olarak Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı Beşir Acar savunmasını yaptı.

İŞTE O İDDİALAR

- Aziz Yıldırım: Trabzonsporlu yöneticilerin dinlemelerden haberi olduğunu gösteren tapeleri Perşembe günü açıklayacağım.

- Aziz Yıldırım Mithat Halis'e sorular sordu. Ve Mithat Halis de, Fenerbahçe'den kimsenin Sivasspor'a Ankaragücü maçı için bir şey istemediğini söyledi.

- Aziz Yıldırım: Bu dava başka bir dava Perşembe gününü bekleyin. Bu bir şike davası olsaydı ben burada olmazdım. Davada yargılanan herkes gelsin buraya yüzleşelim hesaplaşalım o zaman.

- Aziz Yıldırım: Sadece biz yargılanıyor gibiyiz. 6 ay sonra geleceklerse hiç gelmesinler. Tüm Türk sporu burada yargılansın o zaman.

- Hakim: Bu talebi değerlendireceğiz. Onları da çağıracağız çapraz sorguya burada alalım.

- Aziz Yıldırım: Fenerbahçe dışındakiler neden buraya gelmiyorlar. Trabzonlular neden gelmiyorlar Neredeler onlar?

Mithat Halis ağlayarak verdiği savunmasında ise şunları söylemişti;

"Ben iddianameyi okumaya dahi gerek duymadım. Çünkü savcı ifademi dahi almadı Beni ciddiye almadılar. 80'de de siyasi davalarda yargılandım. Şimdi şike davasında yargılanmayı kendime yediremiyorum. Bu hayırlı bir dava değil.Suçlama ne? Kim kimi neyle suçluyor? Bileyim de cevap vereyim. İhalenin olduğu yerde temizlik olmaz. Futbol da buna dahil. Duyum almışlar. Ne duyumu burada herkes duyum alıyor. Duyum nedir ya ne duyumu? Değil telefon konuşmalarını kapı arkasındaki konuşmalarını dahi kabul ediyorum. Lanet olsun. Bu olaylarla ilgim yok, ayrıca şike de teşvik de yok... Teşvik, şike bahis için olur. Burada öyle bir bağ yok."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Aziz Yıldırım Tüm Bildiklerini Anlatacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement