Bağlarbaşı Mahallesi Yatırımlarla Güzelleşiyor - Son Dakika
Güncel

Bağlarbaşı Mahallesi Yatırımlarla Güzelleşiyor

Bağlarbaşı Mahallesi Yatırımlarla Güzelleşiyor

Osmangazi Bağlarbaşı'nda Hizmet Atağında Park 70 Bin, Kamulaştırma 350 Bin Lira

10.05.2011 23:02  Güncelleme: 23:29

Her hafta Osmangazi'nin değişik mahallelerinde park ve çevre düzenlemesi açılışı yapan Osmangazi Belediyesi'nin bu haftaki adresi Bağlarbaşı Mahallesi oldu.

Osmangazi Belediyesi tarafından, 40 bine yakın nüfusu ile kentin en büyük mahallelerinden olan Bağlarbaşı Mahallesi Bozcaada Sokak'a kazandırılan park ve yeşil alan düzenlemesinin açılışı renkli bir törenle gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğini yaptığı açılış törenine, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Ak Parti Bursa Milletvekili adaylarından Mustafa Öztürk, İsmet Su, Önder Matlı, Mahmut Turunç ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Güzel havayı fırsat bilen miniklerin yeni açılan parktaki oyunları eşliğinde gerçekleştirilen tören, Üsküp'ten gelen halk oyunları ekibinin muhteşem gösterisi ile başladı. Çoğu göçmen olan Bağlarbaşı sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği halk oyunlarının ardından tören, Hacıvat ve Karagöz'ün gösterisi ile renklendi.

Her Şey Vatandaş İçin

Mahalle sakinlerinin yoğun sevgisi ile karşılanan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar daha yaşanabilir, temiz ve planlı bir Osmangazi için merkezden en uç mahallelere kadar yere hizmet götürdüklerine değindi. Bir çok kentten daha fazla nüfusa sahip olan Bağlarbaşı Mahallesi'ne 7 park kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Dündar, parklar için yapılan kamulaştırma bedellerinin çok yüksek olduğunu vurguladı.

"Park 70 bin, kamulaştırma 350 bin liraya mal oldu" diyen Dündar "Yüksek maliyetlere rağmen bizler Osmangazi'nin yoğun ve kalabalık mahallerine nefes aldırmaya ve ilçemizin dört bir yanına hizmet götürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bağlarbaşı, Meydanına Kavuşacak

Mahalle halkı tarafından dört gözle beklenen Bağlarbaşı meydanının da temelini çok yakında atacaklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, kamulaştırma sürecinde yaşanan pürüzlerin giderilmesinin ardından çalışmalara hızla başlayacaklarına dikkat çekti. "Bursa'nın en güzel mahallelerinden biri Bağlarbaşı olacak" diyen Dündar, ziraat piknik alanında da düzenlemelere başlanacağını müjdeledi.

Açılışın ardından parkta oynayan çocuklara eşlik eden Başkan Dündar, oyuncaklara binerek miniklerin coşkusuna ortak oldu. Her açılışta olduğu gibi çocuklara çam fidanı dağıtan Dündar, mahalle sakinlerine "hizmet bizden katkı sizden" dedi.

Açılışlar Hız Kesmiyor

Bağlarbaşı Mahallesi Bozcaada Sokak'ta gerçekleştirilen park ve yeşil alan düzenlemesi, bölgeye soluk aldıran önemli bir çalışma oldu. Bölgedeki plansız yapılaşma ve yapı yoğunluğu göz önünde bulundurulunca hizmete giren parkın önemi daha fazla ortaya çıktı. Bozcaada Sokak'ta 1069 metrekarelik alanda hayata geçirilen park, fitness aletleri, oturma grupları, çocuk oyun grubu ve yeşil alan düzenlemesinden oluşuyor.

Osmangazi Belediyesi'nin hizmet seferberliği yaz sezonunda her hafta düzenlenecek açılış ve temel atma törenleri, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle yoğun bir biçimde devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bağlarbaşı Mahallesi Yatırımlarla Güzelleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement