Balıkesir Kadın Çiftçiler Balıkesir'de Yarıştı, Şampiyon Eskişehir'den Oldu Kadın Çiftçiler... - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Kadın Çiftçiler Balıkesir'de Yarıştı, Şampiyon Eskişehir'den Oldu Kadın Çiftçiler...

Balıkesir Kadın Çiftçiler Balıkesir\'de Yarıştı, Şampiyon Eskişehir\'den Oldu Kadın Çiftçiler...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yaklaşık 10 yıldır düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi ve proje yarışmasının finali, bu yıl Balıkesir'de Karesi AVM toplantı salonunda yapıldı.

13.06.2013 22:00

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yaklaşık 10 yıldır düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi ve proje yarışmasının finali, bu yıl Balıkesir'de Karesi AVM toplantı salonunda yapıldı.

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'na katılıp bölgelerinin şampiyonu olan Antalya, Bingöl, Bitlis, Giresun, Sivas, Eskişehir, Osmaniye, Çanakkale ve Düzce'den 9 kadın katıldı. Etkinliği Vali Ahmet Turhan ve Bakanlık Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ile Bakanlık yetkilileri, çeşitli illerin Tarım İl Müdürleri ve personeli izledi. 2012 yılının Türkiye birincisi olan Balıkesirli çiftçi Özlem Ökmen Filiz de yarışmaya katılıp bir konuşma yaptı. Filiz, bu yarışma ile kadın çiftçilerin bir çok kenti gördüğünü, birbiriyle tanıştığını ve ufkunun genişlediğini dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmuoğulları, yarışmanın yalnızca bilgi değil proje yarışması olduğuna dikkat çekti. Vali Ahmet Turhan, yarışma için Bakanlık yetkililerini kutlarken, "Yine geçen yıl birinci olarak bu yarışmayı Balıkesir'e armağan eden Özlem Hanım'a da gönülden teşekkür ediyorum. Zaten milletimizin büyüklüğü ve güçlü olması, kadınımızın güçlü olmasından kaynaklanıyor. Dünyanın hiçbir yerindeki kadınlar Türk kadını kadar cefakar, vefakar değil. Kırsalda yaşayan kadınlarımızın eğitimle çok daha güçlü olacağına ve daha çok üreteceğine inanıyorum" dedi.

ŞAMPİYON 20 SORUDAN 16'SINI BİLDİ

Jüri başkanlığını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Bülent Gürçubuk'un yaptığı yarışmada kadın çiftçilere 20 soru yöneltildi. Kadınların hazırladıkları projeler, yüzde 25 oranında puanlarını yükseltti. Eskişehir'den Reyhan Gümüş 20 sorudan 16'sını doğru yanıtladı. 'Ekolojik İstiridye Mantarı Üretimi ve Pazarlaması' projesiyle de 88 puan alan Gümüş, 142 puanla Türkiye birincisi oldu. Gümüş'e, 10 bin TL para ve 50 bin liralık hibe desteği ödülünü Vali Ahmet Turhan verdi. Birincilik sevincini kızı Beyza Gümüş ve Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü personeli ile kutlayan Gümüş, "Bu yarışma sayesinde hayallerimi gerçekleştireceğim" diye konuştu.

İKİNCİ DÜZCE'DEN

Yarışmada 16 soruyu doğru yanıtlayıp, 'Örtüaltı Çilek Yetiştiriciliği' projesiyle de 78 puan alan Düzce'den Halime Zengin 139.5 puanla ikinci oldu. Osmaniye'den Hasret Lök ise 15 soruyu bildi, 'Süt Sığırcılığı' projesiyle de 80 puan aldı ve 132.5 puanla üçüncülüğü elde etti. İkinci Zengin 6 bin, üçüncü Lök 5 bin lira para ödülü kazandı. Zengin ve Lök'e ayrıca 50'şer bin liralık hibe desteği ödülü verildi.

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması gelecek yıl Eskişehir'de yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Kadın Çiftçiler Balıkesir'de Yarıştı, Şampiyon Eskişehir'den Oldu Kadın Çiftçiler... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement