Başbakan Yardımcısı İşler, MÜSİAD Heyetini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler, MÜSİAD Heyetini Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı İşler, MÜSİAD Heyetini Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti kabul etti.

31.01.2014 17:06  Güncelleme: 17:15

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "MÜSİAD bazı sivil toplum kuruluşlarımız gibi 'Bu ülkeye yatırım gelmez' şeklinde açıklamalar yaparak ülkemize ve milletimize kötülük yapan sivil toplum kuruluşlarından olmamıştır" dedi.

İşler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti kabulünde, derneğin 1990'da kurulmasından bugüne kadar ekonomi, sanayi ve siyaset alanlarında önemli misyon üstlendiğini söyledi.

MÜSİAD'ın Türkiye ve ülke sınırlarını aşan başarılarını gururla izlediklerini ifade eden İşler, "Dernek, Anadolu insanının sesi bir kuruluş olarak yola çıkarken bugün çalışmalarıyla dünya çapında bir kuruluş haline geldi. MÜSİAD geçmişte önüne hangi engeller çıkarılırsa çıkarılsın Anadolu insanının neleri başarabileceğini ortaya koymuş bir sivil toplum kuruluşu olarak bugünlere geldi" diye konuştu.

Derneğin ekonomik dayanışma örgütü olarak yola çıkmasına karşın kendini sadece ekonomiyle sınırlandırmadığını belirten İşler, her zaman demokrasi, millet iradesi, özgürlük, hukuk devleti gibi kavramların yanında yer aldığını, antidemokratik girişimlerin karşısında durduğunu dile getirdi.

MÜSİAD'ın baskılara, üyelerine yapılan haksızlıklara rağmen "milli irade, demokrasi, hukuk devleti, hak ve hürriyetler" dediğini anlatan İşler, "Bunu 28 Şubat sürecinde de gördük. 27 Nisan e-bildirisinden sonra da gördük. Şimdi de aynı şekilde asil duruşunu görüyoruz" dedi.

Derneğin her zaman demokrasiden, haktan, hukuktan yana tavrını ortaya koyduğunu ifade eden İşler, şunları kaydetti:

"Sizler bazı ekonomik sivil toplum kuruluşları gibi gazetelere ilan vererek iktidarı devirme gayretine girmediniz. Aksine gazetelere verdiğiniz ilanlarla milli iradeye darbe vurmak isteyenlere karşı çıktınız. Gazetelerle verdiğiniz ilanlarda 'Milli iradenin gücüne yürekten inanıyor, her meselenin milli iradenin arzusu istikametinde çözümünü savunuyoruz' diyerek milli irade karşıtlarına en güzel cevabı verdiniz. MÜSİAD bazı sivil toplum kuruluşlarımız gibi 'Bu ülkeye yatırım gelmez' şeklinde açıklamalar yaparak ülkemize ve milletimize kötülük yapan sivil toplum kuruluşlarından olmamıştır. AK Parti iktidarları döneminde ülkemize 120 milyar dolar küresel sermaye girişi olmasına rağmen 'Küresel sermaye bu ülkeye gelmez' söylemleri içinde bulunmadınız.

Bağımsız bir kuruluş olan Merkez Bankasının faiz artırımı kararına destek veren ekonomik sivil toplum örgütlerinin aksine 'Umarım ülkemiz tekrar yüksek faiz düşük kur sarmalına girmez' diyerek tepki gösterdiniz. Sizleri demokrasi yolunda, milli irade yolunda, hak ve hürriyetler yolunda gösterdiğiniz çabadan dolayı kutluyorum."

-"Makroekonomik dengelerin ne kadar sağlam oturduğunun göstergesi"

İşler, 17 Aralıkla başlayan süreci, ekonomik kriz çıkarma girişimi olarak gördüğünü dile getirdi.

AK Parti döneminde 11 yılda zaman zaman siyasi krizler çıkarılmak istendiğini ancak başarılı olunamadığını belirten İşler, "Bunu 'Acaba ekonomik kriz çıkarır da buna müteakip bir siyasi krizle AK Parti'yi hükümetten uzaklaştırabilir miyiz, Tayyip Erdoğan'dan kurtulabilir miyiz' operasyonu olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

"Bu operasyonun görünen hedefi Sayın Başbakanımız ve AK Parti Hükümeti olmakla birlikte görünmeyen hedef Türkiye'dir" ifadesini kullanan İşler, Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, büyümesinin engellenmek istendiğini söyledi.

Türkiye'nin bugüne kadar ekonomik büyümesinin önündeki en büyük engellerden birinin terör olduğunu anlatan İşler, terörün de son bir yıldır çözüm süreciyle hal yoluna girdiğini kaydetti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine koşar adımlarla ilerleyeceğini belirten İşler, "Türkiye'nin ilerlemesi, gelişmesi, büyümesi, kalkınması belli ki bu dönemde, son 11 yılda birilerini ciddi şekilde rahatsız etmiş. Maalesef bir takım dış mihraklar ve bunların içerideki uzantıları Türkiye'yi karıştırma operasyonuna kalkıştılar. Ama milletimizin iradesine, sağduyusuna güveniyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı İşler, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaşanan süreç bize şunu gösterdi ki 2002'deki o kırılgan, zayıf, güçsüz ekonominin 2014 yılına geldiğimizde ne kadar güçlendiğini gördük. Biz ekonomimizin gücünü bu yaşanan olaylarla da test etmiş olduk. Çok şükür borsa da kısmi bir düşüş olmakla birlikte, dolarda, döviz kurlarında oynamalar olmasına rağmen ülkemizin ekonomisi sapasağlam ayakta durabilmekte. 11 yıl içinde makroekonomik dengelerin ne kadar sağlam oturduğunun güzel bir göstergesi oldu."

-"Faiz artırma kararından rahatsızlık duyduk"

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da Türkiye'nin yaşadığı bu süreçte kendilerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını, şimdiye kadar olduğu gibi "yalnız kalma pahasına" doğruyu söylemeye devam edeceklerini belirtti.

Son 10 yıllık süreçte daha büyük siyasi ve ekonomik krizleri aşan Türkiye'nin bu krizi de atlatacağını ifade eden Olpak, "Yapılanlara teşekkür etmenin, ahde vefanın gereği olduğunu düşünüyoruz. 10 yıl öncesini hatırladığımız gibi 1,5 ay öncesini de çok net hatırlıyoruz. Bu ziyareti 15 Aralık'ta yapmış olsaydık, bugün konuştuğumuz negatif unsurların hiçbirisinin yan yana gelmediği, imrenilen bir ekonomik tabloyu konuşuyor olacaktık. Ne olduysa suni bir gündemle maalesef bugünlere gelindi" diye konuştu.

Faiz konusunda da görüşlerinin net olduğunu vurgulayan Olpak, Merkez Bankasının aldığı faiz artırma kararından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Olpak, ayrıca bu ekonomi içerisinde yatırım yapma iddiasında bulunanların, faiz artışını nasıl doğru bulduğunu hayretle karşıladıklarını bildirdi.

Avrupa'daki MÜSİAD teşkilatlarının, Türkiye aleyhine yurt dışında sürdürülen propagandalara karşı çalışmalar yaptığını belirten Olpak, "Kurulduğumuz günden beri söylediğimiz bir şey var. Bu ülkenin yararına, bu milletin yararına olan ne varsa onun yanında duracağız, karşısında olan ne varsa biz de onun karşısında olacağız" dedi.

Muhabir: Esra Altınmakas, Ayşenur Sağlam

Yayınlayan: Şükran Yücel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler, MÜSİAD Heyetini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement