Başkan Murat Hazinedar'dan Kadınlara Anlamlı Çağrı: "Yanınızda Bizler Varız" - Son Dakika
Güncel

Başkan Murat Hazinedar'dan Kadınlara Anlamlı Çağrı: "Yanınızda Bizler Varız"

Başkan Murat Hazinedar\'dan Kadınlara Anlamlı Çağrı: "Yanınızda Bizler Varız"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Biliniz ki kadınlarımız yanınızda bizler varız” dedi.

09.03.2015 00:40

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Biliniz ki kadınlarımız yanınızda bizler varız" dedi.

Beşiktaş Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde aralarında engellilerin de bulunduğu başarı kazanmış kadınlar başarı ve onur ödülüyle ödüllendirerek anlamlı bir etkinliğe imza attı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar, Avcılar Belediye Başlan Handan Toprak Benli ve çok sayıda davetli katıldı. Başarı kazanan kadınların ödüllendirildiği gecede kadın erkek eşitliği olgusuna vurgu yapıldı.

"BİLİNİZ Kİ YANINIZDA BİZLER VARIZ"

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Kadınlar daha çok acı çekecek. Hep aziz Atatürk'ün verdiğinden bahsediyoruz ya, evet aziz Atatürk verdi biz ne kadar hak ettik. Kadınlar niye daha çok çekecek? Çünkü artık daha çok birey olmanın farkına varan, aydınlanan kadın talep etmeye başladı. O talep ettikçe erkek egemen toplum zorluk çıkaracak. Ama bu mücadele onlar tarafından iyi verilirse ancak gerçekten daha demokratik daha özgür ve daha güçlü bir Türkiye olabiliriz. Yani onların o değerleri mücadeleyle kazanmalarıyla ancak mümkün olacak. Bilsinler ki çok erkekler de yanlarında. Bugün kadına şiddete yönelik, bini aşan bisikletliyle 'İki kıta bir can' sloganıyla Boğaziçi Köprüsü'nü geçtik. Bu organizasyona desteğin yüzde 90'ı erkekti. Yani biliniz ki kadınlarımız yanınızda bizler varız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü'nüzü kutluyorum" şeklinde konuştu.

KADINLARIN KARŞILAŞTIĞI ZORLUKLARA VURGU

Kadınların toplumsal hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkat çeken Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar ise, "İnsan denen canlının kurduğu medeniyet içerisinde sanki ayrı bir canlı türüymüşçesine adlandırılmak çoğu zaman sizlere de garip gelmiyor mu? Her gün elimize aldığımız gazetelerin üçüncü sayfalarında ülkemizden, internette sörf yaparken tıkladığımız güncel haber sayfalarında ise tüm dünyada okuduğumuz haberlerde hemcinslerimize karşı yapılan türlü çeşit muameleye rastlıyor ve dehşete düşüyoruz. Hala dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde eşit işe eşit ücret konuşuluyor. Yalnız ama güzel ülkemiz için ayrı bir başlık Meclis'te kadın kotası. İş başvurularında maruz kaldığımız cinsiyet ayrımcılığı hepimizin sessizce geçiştirdiği bir konu. Bizler için hala dünyanın birçok yerinde biçilmiş olan roller evimizin kadını ve çocuğumuzun annesi olmak. Bunların haricinde bir yaşam düzenine geçişimize izin verildiğinde çok yerde yalnızca temizlik işçisi ya da bir tekstil atölyesinde emekçi olmaktan fazlası hayal olmaktan öteye gidemiyor" dedi.

Avrupa ve dünya okçuluk şampiyonu bedensel engelli sporcu Burcu Dağ, halterde dünya üçüncüsü görme engelli sporcu Beyza Karataş'a başarı ödülü verildi. Türkiye çapında basın kuruluşlarına seçilen ilk kadın başkan, gazeteci ve öğretim görevlisi Pınar Türenç'e ise onur ödülü verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Murat Hazinedar'dan Kadınlara Anlamlı Çağrı: 'Yanınızda Bizler Varız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement