Başkan Uğurlu Vatandaşlarla Birlikte Fidan Dikti - Son Dakika
Güncel

Başkan Uğurlu Vatandaşlarla Birlikte Fidan Dikti

Başkan Uğurlu Vatandaşlarla Birlikte Fidan Dikti

21 Mart Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları Çerçevesinde Yollarbaşı Beldesinde Ağaçlandırma Çalışmaları Yapıldı.

22.03.2011 16:10  Güncelleme: 16:11

Yollarbaşı beldesinde gerçekleştirile programa Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, Yollarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Sarıüzüm, vatandaşlar, öğrenciler ve Tema Gönüllüleri katıldı.

Yollarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Sarıüzüm'ün açılış konuşmasıyla başlayan programda, İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran gerçekleştirilen proje hakkında bilgi verdi. Ahmet duran yaptığı konuşmasında: " Rüzgar erozyonu projesi Mevlana Kalkınma Ajansının destekleriyle gerçekleşen 503 bin TL'lik bir projedir. Bölgemizin ve İlimizin prestijli projelerinden birisidir. Yaklaşık bir ay önce bu projenin açılışını gerçekleştirmiştik. Şu anda 8000 civarında Edirne ve Kırklareli fidanlıklarından tedarik etiğimiz fidanlarımızla bu projenin başlangıcını yaptık. 8 bin fidanı burada toprakla buluşturduk ve burada proje sahasına toplam 27000 fidan dikilecektir. Bu proje ile yıllardır rüzgar erozyonuna maruz kalan Pınarbaşı'ndan Süleymanhacıya kadar bu bölgede rüzgar erozyonunun yoğun bir şekilde hissedildiği bu bölgede, bir canlı çit oluşturuyoruz" dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ise fidan dikim törenindeki konuşmasında; "Bugün Dünya Ormancılık günü. Bu vesile ile Ormancılık gününüzü kutluyorum. Aynı zamanda toprağın uyandığı yeni bir gün dediğimizi Nevruz Bayramınızı da kutluyorum. Nevruz Bayramının ilimiz, beldemiz, ülkemiz ve bütün dünya için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz erozyon ve çölleşme ilgili, bu projeyle ilgili daha önce bir tören yapmıştık. Şimdi burada da yerinde bir tören yapıyoruz. Çölleşme ile mücadele bizim için çok önemli. Bu olaya sahip çıkmamız gerekiyor. Çölleşmenin önüne geçmemiz için mevcut durumda bulunan ağaçlarımızı kesmeyerek ve koruyarak, ağaçlandırma çalışmalarına hız vermemiz gerekmektedir. Her geçen gün ilimizde ağaç dikimi artıyor. Bu sayede ilimiz daha çok yeşilleniyor. Bunun sonucunda ise tabii ki yağışlarımız artacak ve verimlilik artacaktır. Böylece beldemizde, ilimizde insanlarımızın yüzü gülerken bu olay insanlarımızın daha mutlu bir hayat yaşanmasına vesile olacaktır. Çölleşme ve erozyonla mücadele konusunda büyük bir gayret gösteriliyor. Bugünümüzün ve erozyonla mücadelemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rüzgar erozyonu projesi sahasında Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve katılımcılar tarafından fidan ve ağaçlar toprakla buluşturularak erozyonla mücadelenin adımları atılmış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Uğurlu Vatandaşlarla Birlikte Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement