Başkan Yılmaz 'Kaçak Et Kesimi' İle İlgili Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Yılmaz 'Kaçak Et Kesimi' İle İlgili Konuştu

Başkan Yılmaz \'Kaçak Et Kesimi\' İle İlgili Konuştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerini kabul etti.

14.05.2013 16:52  Güncelleme: 09:44

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, "Samsun gibi modern bir kentte isteyenin istediği yerde et kesmesine müsaade edilemez" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İl Müdür Yardımcısı Habip Muruz, Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen ve Yönetim Kurulu üyeleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında 2014 yılında başlayacak mezbahanelerle ilgili uygulamaları anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Yeni yönetmeliklere göre tüm mezbahaneler 2014 yılı başında belirli bir standardı ve modernizasyonu sağlamak ve birçok şartı yerine getirmek zorunda kalacak. Bu sağlıklı ortamlarda et kesimi yapılabilmesi adına önemli bir gelişme" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da uygunsuz koşullarda çalışan eski mezbahanenin yıkıldığını hatırlatarak, "Bu eski mezbahane çok sağlıklı koşullarda çalışmıyor ve gerekli şartları da sağlamıyordu. Biz hızlı bir şekilde Ankara yolu üzerinde bir arsayı kamulaştırarak ve yap-işlet-devret modelini öngörerek modern bir mezbahane yapılması için harekete geçtik. Bu mezbahaneyi yapacak, sahip çıkacak ve işletecek olanlar Samsunlu et üreticileri ve kasaplardır. Ancak bunun için ellerini taşın altına koymalı ve bir an önce harekete geçmeliler" dedi.

Modern tesisin Samsun'a kazandırılması noktasında her türlü altyapı desteğini verdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Ama kasaplar odası da harekete geçip hızlı bir şekilde buna sahip çıkmalı. Bu tesis ne kadar gecikirse onlar zarar görür. Bu durum kaçak et kesenleri de cesaretlendirir. Bir an önce modern mezbahane hayata geçmeli ve burayı işletenler bizimle beraber kaçak et kesenlerle de sıkı bir mücadele vermelidir. Biz zaten bunun için çabalıyoruz. Ben böyle modern bir kentte isteyenin istediği yerde kaçak et kesmesine müsaade etmem, buna göz yummam" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Yılmaz 'Kaçak Et Kesimi' İle İlgili Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement