Batman'daki Suriyeli Sayısı Artıyor - Son Dakika
Güncel

Batman'daki Suriyeli Sayısı Artıyor

Batman\'daki Suriyeli Sayısı Artıyor

Savaştan kaçarak Batmana gelen Suriyeli sığınmacı sayısı her geçen gün artıyor.

11.11.2013 19:20  Güncelleme: 08:54

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Batmana yerleşen Suriyeli sığınmacı sayısı her geçen artıyor.

Geçen hafta yapılan Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısında sayıları giderek artan Suriyelilerin durumu değerlendirildi. Vali yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, şu an itibarıyla 2600 Suriyeli ailenin kayıt altına alındığını, bunun nüfus olarak 10 bini aştığını açıkladı.

Yasal olarak başvuran göçmenlere geçici TC. Kimlik numarası verildiğini hatırlatan Vali yardımcısı Tekeli "misafirlerimiz kayıt altına alındıktan sonra onlara her türlü yardımı yapmaya başlıyoruz. Valilik olarak İl Afet müdürlüğümüz aracılığıyla eksiklikleri belirliyor ve ihtiyaçları gideriyoruz. 2600 ailenin başvurusu var. Bunun dışında kayıtlı olmayan çok sayıda ailenin de ilimizde barındığını düşünüyoruz" dedi.

Suriyelilerin eğitimleriyle ilgili taleplerin olduğunu ifade eden Vali yardımcısı, UNESCO'nun bu ülke vatandaşları için 2 okul yaptıracağını ve projelerin belli olmasından sonra çalışmaları başlatacaklarını açıkladı. - See more at: http://www.batmangazetesi.com/haberler_ic-2-12783-.html#sthash.FRlAtHoc.dpuf

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Batman'daki Suriyeli Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement